Alfa Romeo 4C Spider ve 4C Coupe Artık Üretilmeyecek

0

Alfa Romeo, firmasının spor model arabası olarak ön plana çıkan Alfa Romeo 4C Spider ve 4C Coupe modellerini artık üretmeyeceğine ilişkin alınan kararı açıkladı. Avrupa’daki pazar payının beklentileri karşılamaması ve şirketin zor zamanlar geçirmesi nedeniyle, artık 4C Spider ve 4C Coupe modelleri yalnızca satıcıların elinde kalan stoklardan eritilecek. Yeni üretimli bir Alfa Romeo 4C modeli piyasada yer almayacak.

Sıfır Model Alfa Romeo 4C’lerin Devri Kapanıyor

Alfa Romeo’dan yapılan açıklamaya göre, firmanın 4C model araçlarında beklenen Avrupa pazar payı son derece düşük. Bu nedenle firma, segmentlerde çok daha verimli harcamalara odaklanmak için 4C’nin üretim payını, diğer model araçlarına kaydırmayı amaçlıyor. GTV ve 8C model araçlara olan yatırımlarını derinleştiren firma, 2021 için Tonale modelinde beklentilerinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Şu anda satışta olan Alfa Romeo 4C Coupe ve 4C Spider modelleri, yalnızca satış noktalarının envanterlerinde yer alıyor. 2018’de Amerika pazarından, şimdi de Avrupa pazarından çekilen Alfa Romeo 4C’lerin artık piyasada yer alması söz konusu olmayacak.

Alfa Romeo 4C Spider ve 4C Coupe

Alfa Romeo Yeni Yatırım Fikirleriyle Geliyor

2015 yılında piyasaya sürülen Alfa Romeo 4C’ler, şirket açısından beklentileri karşılayamamış gibi görünüyor. Son dönemlerde çalkantılı zamanlar yaşayan firmanın, 2018’de aldığı kararla 4C modelleri Amerika pazarından çekilmişti. Avrupa pazarında da beklenen sonuca ulaşamayan şirketin, Eylül ayı sonu itibariyle 196 adet Alfa Romeo 4C modelini sattığı görülüyor.

Alfa Romeo’nun bir süredir bazı spor araba modellerine olan yatırım fikirlerini bir kenara itmesinin sonucunda, SUV ve diğer araç modellerinde yoğunlaşması beklenen bir durumdu. Bu yüzden firmanın 4C Spider ve 4C Coupe modelli spor araçlarında aldığı bu kararlar, piyasanın beklediği kararlardır.

2021’deki hedeflerini paylaşan otomotiv devi Alfa Romeo, 2021 için net planları olduğunu belirtiyor. GTV, 8C ve Tonale model araçlarının üretimine ağırlık vermeyi düşünen firma, hatırlanacağı üzere büyük bir birleşimin de parçası. Yani yaşanan bu çalkantılı dönemleri, parçası olduğu Fiat-Chrysler-PSA Group ile aşması, finansal kaynaklarını bu birleşimde hedeflerine ulaşmak için bir araç olarak kullanması söz konusu olabilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası