Bloodhound LSR Son Test Denemesinde 1010 km/s Hız Yaptı

0

Dünya üzerindeki en süratli kara aracı unvanına sahip olabilmek hedefini belirleyen Bloodhound LSR en son Hakskeenpan Çölü’nde yapılan test denemesinde saatte 1010 kilometrelik bir hıza ulaşmayı başardı.

İngiltere merkezli bir şirket olan Bloodhound LSR tarafından özel olarak geliştirilen ve şirketin adını taşıyan bu süpersonik araç, test denemelerini gerçekleştirdiği Güney Afrika’da bulunan Hakskeenpan Çölü’nde aldığı sonuçlarla tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Bu kapsamda bir süre önce gerçekleştirilen deneme sürüşünde saatte 790 km hıza erişen Bloodhound LSR, son denemesinde ise saatte 1010 kilometre hıza yükselmeyi başardı. Bu süpersonik araç o denli hız yaptı ki, aracın boyaları bile hızdan dolayı söküldü.

Jet Yakıtı Kullanıyor

İngiliz şirket tarafından Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, aracın altında bulunan hava akımının bu denemede süpersonik boyutlara ulaştığı söylendi. Şirket, açıklamasında yüksek süratli test programının sonuçlandığı ifade edildi.

Bloodhound LSR Son Test Denemesinde 1010 km/s Hız Yaptı

Jet yakıtıyla çalışan bu aracın sürücü koltuğunda ise, Thrust SSC ile saatte 1.228 km ile hız rekorunu daha önce kıran İngiliz pilot ünlü Andy Green bulunuyordu. Test denemesinden memnun kaldığını ifade eden Andy Green, “ Mükemmel hava koşulları mevcuttu ve rüzgâr neredeyse hiç yoktu. Sürücü olarak bu aracın verdiği güven ve istikrar, önceki ve şimdiki takım üyeleri tarafından üst standartlarda gerçekleştirilen mühendislik çalışmalarının bir kanıtı” şeklinde konuştu.

Bu denemede saatte 1010 kilometrelik bir hıza ulaşan, gelecek yıl ise dünya üzerindeki kara araçları arasında en hızlısı unvanına sahip olmak için tekrar deneme yapacak aracın pilotu Andy Green sözlerini şöyle sürdürdü. “Harika bir konumdayız ve Hakskeenpan Çölü bizim yüksek hız testlerimizdeki başarımızda önemli bir rol aldı. Bize tam olarak ihtiyaç duyduğumuz ortamı sağladı. Araç performansına sunduğu katkıdan çok memnunum” açıklamasını yaptı.

Bloodhound LSR İçin İki Hedef Belirlendi

Bloodhound LSR şirketinin yürüttüğü bu projede iki ana hedef bulunuyor. İlk olarak Thrust SSC’nin hali hazırdaki 1.228 km’lik rekorunu kırmak, sonra ise 1.609 km/s’lik bir hıza ulaşmak. Bu hedefler için bir zaman belirlenmeyen projeye ara veren Bloodhound, hız testi denemelerine gelecek yıl kaldığı noktadan tekrar devam edecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası