2020 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Yenilendi

0

Alfa Romeo‘nun performanslı versiyonlarından olan Quadrifoglio serisi, hem Giulia Quadrifoglio olarak hem de Stelvio Quadrifoglio versiyonu olarak karşımıza çıkmıştı. SUV segmentinde yer alan Stelvio Quadrifoglio geldikten sonra kendi segmentinde Nürburgring’in en hızlı SUV modeli olmayı başarmıştı. İtalyan üretici bugün de yenilenen modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Giulia modelinde olduğu gibi kaputunu altında pek bir değişiklik göstermeyen SUV model teknolojik ve tasarımsal olarak yeni dokunuşlara kavuşmuş durumda.

2020 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

2020 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio modelinin kaputunun altında belirttiğimiz gibi teknik bir değişiklik kardeşin de olduğu gibi yer almıyor maalesef. Eski nesilde olduğu gibi kaputunun altında 2.9 litrelik hacime sahip bir çift turbolu V6 motor olduğu gibi duruyor. Bu motor Giulia’da bulunan motorun aynısı ve 510 beygirlik bir güç üretimine ve 600 Nm tork değerlerine sahip durumda. 0’dan 100 km/s hıza ulaşma verileri ise Stelvio Quadrifoglio versiyonunda 3.8 saniye, bu oran Giulia Quadrifoglio 3.9 saniye olarak açıklanmıştı.

2020 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

SUV modelin kaputunun altında her ne kadar Giulia ile aynı motor seçeneği yer alsa da, Stelvio Quadrifoglio’da dört tekerden çekiş sistemi de bulunuyor. Q4 sistemi ile donatılan araç düşük yol tutuşu koşullarında gücü eşit bir şekilde ön ve arka akslara dağıtabiliyor. SUV modelin motoru da yine eski versiyonda olduğu gibi 8 iler ZF şanzımandan besleniyor.

2020 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Performanslı SUV modelin en büyük dezavantajlarından biri aslında sık sık bahsi geçen teknoloji konusuydu. Eleştirmenler tarafından muadillerine göre daha az teknolojiye sahip olduğu düşünülüyordu. Alfa Romeo da yapılan eleştirileri haklı bulmuş olacak ki makyajlama sonrasında Stelvio Quadrifoglio‘daya bir dizi teknolojik ekleme yapıldı. Bunlardan öne çıkanlar; Seviye 2 otonom sürüş asistanı, trafik asistanı, otoban asistanı, hız sabitleyici, trafik işaretleri algılama şeklinde. İç mekana baktığımız zaman da SUV modele makyajlamadan sonra gelen 8.8 inç’lik boyuta sahip multimedya ekranını görüyoruz. Kabin kısmında kullanılan trim parçalar, bağlanılabilirlik yeniliklerde bulunuyor.

2020 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası