Jaguar, Tesla’yı Alt Etmek İstiyor

0

Otomotiv sektörünün geleceğini şekillendirecek modellerin elektrikli modeller olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Hali hazırda bile otomotiv devleri motor seçeneklerinin içine elektrikli modelleri eklemeye başladılar bile. Aslında başlıkta belirttiğimiz gibi ”Jaguar, Tesla’yı Alt Etmek İstiyor” demek yerine, ”Tüm üreticiler Tesla’yı alt etmek istiyor” desek sanırım daha doğru olur. Otomotiv devleri elektrikli motorların, içten yanmalı sıradan motorlara oranla daha kullanışlı ve performanslı olduğunu fark ettiler sanırım. Jaguar’da aslında köklü değişim kervanına yeni katılanlardan sadece. Marka önümüzdeki 10 yıllık süre içerisin de tüm serisini elektriklendirmeyi istediğini duyurdu.

Autocar dergisin de yapılan bir habere göre Jaguar, 5 – 10 yıl içerisin de elektrik modeller geçiş yaparken, güncel kullanılan içten yanmalı motorlarından hepsine veda edecek. Markanın elektrikli modeli I-Pace’ın da yanı sıra önümüzdeki günlerde eski XJ’nin yerine de bir tamamen elektrikli model gelmesi bekleniyor. Ondan sonra da markanın XE ve XF modelleri de yavaş yavaş elektrikli versiyonlar ile yer değiştirmeye devam edecek.

Jaguar’ın tasarım departmanın başında olan isim Ian Callum’da daha önceden gerçekleştirdiği bir röportajda, yeni üretilecek olan elektrikli XJ modelinin, eski modele oranla daha büyük bir hamle olduğunu söylemişti. Tasarım patronu gerçekleşecek değişimin sadece güç ünitesiyle kalmayacağını, tasarım anlamında da aracı büyük değişikliklerin beklediğini söylemişti. Jaguar E-Pace ve F-Pace’in modellerinin de 2025 yılına kadar yeni I-Pace modeline ve bir süper otomobile yer açması gündemde. Markanın 2027 yıllarına doğru da serinin içine bir hibrit araç getirmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre İngiltere’li otomotiv devi 2020 yılının sonlarına doğru 4 veya 5 tamamen elektrikli modele sahip olacak. Ve markanın yılda da 300.000 adet araç satması planlanıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası