2021 Jaguar F-Type Modelinin Tanıtımı Gerçekleşti

0

Jaguar, klasik tasarımının izleri taşıyan ancak modern dokunuşların yapıldığı yeni aracı 2021 Jaguar F-Type modelinin tanıtımını gerçekleştirdi. Üç farklı motor seçeneğiyle sunulan bu şık tasarımlı yeni otomobilin satışa sunulacağı tarih ile aracın fiyatı ise şu an için bilinmiyor.

İngiltere’nin lüks otomobil üreten şirketi Jaguar, gerek sahip olduğu tasarımı gerekse de sunulan özellikleriyle hayranlık uyandıran yeni aracı 2021 F-Type’ı resmi olarak tanıttı. Tasarım olarak 2020 model selefine benzeyen yönleri çok olan 2021 F-Type, klasik Jaguar çizgisini sürdürse de küçük tasarım detayları sayesinde farklılığını ve şıklığını ortaya koyuyor.

Jaguar şirketinin Tasarım Direktörü Adam Hatton’da, F-Type serisi için daima özgün bir tasarım ve çizgiler ile üretim yapıldığını hatırlatırken, yeni otomobillerinde bu durumun daha ötesini hedef aldıklarını belirtti. Ayrıca Hatton, otomobilin tasarımında bulunan ince çizgilerle daha dinamik ve modern, bir görünüm yakalandığını da ifade ederek amaçlarına ulaştıklarına değindi.

Teknolojik Gelişmeler

Otomobilin iç kısmında, büyük ölçüde önceki modele benzer bir tasarım görüyoruz. Jaguar, bu tasarımı değiştirmek yerine teknolojik anlamda yapılan iyileştirmeleri hedeflemiş durumda. Otomobilde 12 inç boyuta sahip HD bir TFT gösterge paneli yer alıyor. Bunun yanında 10 inç boyutundaki bilgi-eğlence ekranı, çok sayıda kontrolün dokunmatik gerçekleşmesine imkan tanıyor.

Jaguar, 2021 F-Type kabininin içinde sadelik sürerken, manuel kontrol üniteleri ve dokunmatik ekran dışında oval tasarıma sahip bulunan deri kaplamalar yer alıyor. Böylelikle sürücünün daha çok yola odaklanması amaçlanıyor.

2021 Jaguar F-Type İçin Üç Farklı Motor

Otomobilin kaputunun altında ise 8, 6 ve 4 silindir sayısına sahip üç farklı motor tercih imkanı bulunuyor. 2021 Jaguar F-Type, bu motor seçeneklerinde ise sırası ile 575, 380 ve 296 beygirlik bir güç üretiyor.

Bu motor seçeneklerine sahip olan 2021 F-Type, bütün modelleri için direksiyon arkasına yerleştirilen pedaldan kontrolü yapılan sekiz ileri manuel vites teknolojisini sunuyor. Jaguar şirketi bu yeni, lüks ve güçlü otomobili için şu ana kadar bir piyasaya çıkış tarihi ya da fiyat rakamı da açıklamadı. Bu konuda yapılacak açıklamalar bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası