Nissan’ın Eski CEO’su Carlos Ghosn Ev Hapsinden Kaçtı

0

Tokyo’da ev hapsinde tutulan Nissan Ceo’su Carlos Ghosn Türkiye aktarmalı bir uçakla kaçtı. Adı yolsuzluk soruşturmasına karışan ve 2018’in Kasım ayında tutuklanan Renault, Nissan ve Mitsubishi CEO’su Carlos Ghosn, Tokyo’da ev hapsinde tutuluyordu. Japonya’nın başkentinde ev hapsine çarptırılan Carlos Ghosn, Türkiye üzerinden Lübnan’a kaçtı. Özel bir jet ile kaçan kurucu CEO’nun Lübnan, Brezilya ve Fransa vatandaşlığının da bulunduğu belirtiliyor.

Kefaretle Serbest Kaldı

Renault, Nissan ve Mitsubishi ittifakının kurucu olan Carlos Ghosn, 7 yıldan bu yana haksız kazanç sağlamak ve bu geliri saklamak gerekçesiyle 2018 yılında Tutuklandı. 19 Kasım 2018 tarihinde Havalimanı’nda tutuklanan CEO, 20 yıldır sürdürdüğü görevinden azledildi. 64 yaşındaki iş adamı, geçen mart ayında kefaretle serbest kalmış, 9 milyon yen ödeyerek özgürlüğüne kavuşmuştu. Fakat kısa bir süre sonra tekrar tutuklanan Ghosn, Tokyo’da ev hapsine alındı.

Sahte Kimlik Düzenledi

Zimmetine para geçirmek ve para saklamak gibi suçlara bulaştığı iddia edilen Renault, Nissan ve Mitsubishi ittifakının CEO’su tutulduğu ev hapsinden sahte kimlik düzenleyerek kaçtı. Eski CEO’nun özel jeti ile Türkiye üzerinden Lübnan’ın Beyrut kentine uçtuğu söyleniyor.

Japon adalet sisteminin kendisini esir aldığını iddia eden Ghosn, bundan sonra Lübnan’da yaşamak istediğini belirtti. Zulüm gördüğünü ve adaletin sağlanamadığını belirten Ghosn, bundan sonra medya ile iletişim kuracağını belirtti. Fransa yönetiminin ve bir çok kişinin Ghosn’un kaçışını medyadan öğrendiği belirtiliyor.

Olayla ilgili açıklama yapan Nissan yönetimi, üst düzey yöneticileri tarafından 20 yıldır dolandırıldıklarını ifade ederek Ghosn’un kaçtığına dair henüz somut bir delil olmadığını da açıklamalarına ekledi. Yönetim eski CEO Ghosn’un 5 yılda toplam 44 milyon dolar parayı zimmetine geçirdiği biliniyor diyen yönetim olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktardı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası