Araba Lastiği Nasıl Değiştirilir?

0

Kış aylarının gelmesi ile birçok sürücü yaz lastiklerini çıkarıp kış lastiklerini değiştirmek zorunda kalmaktadırlar. Bunun yanında tabi ki lastik patlaması gibi durumlarda da araba lastiğinin nasıl değiştirildiğinin bilinmesi gerekmektedir. Hiçbirimiz yolda kalmak istemeyiz. Peki bu işin detayları neler? Araba lastiği nasıl değiştirilir? Lastik değişimi yapılmadan önce park edeceğiniz yeri güzel seçmeniz gerekmektedir. Yolda olan diğer sürücüler tarafından rahatlıkla fark edebileceğiniz bir yere park etmeniz önem taşımaktadır ve park ettiğiniz yere trafik işaretlerini ve uyarılarını mutlaka yerleştirmelisiniz.

Araçtan inmeden önce el freninin çekilmiş olduğundan kesinlikle emin olun ve dörtlüleri de yakmayı unutmayınız. Bu tedbirleri aldıktan sonra değiştireceğiniz lastiğin jant kapağını çıkarın eğer ki lastiğiniz de jant kapağı yoksa lastiğin cıvataları gevşetmeye başlayın. Bijon anahtarınız ile lastiğin cıvatalarını saat yönünün tersine çevirin. Sırada krikonuzu yerleştirmek var. En önemli aşamalardan birisi kriko yerleştirmektir. Krikonuzu doğru yerleştirdiğiniz den emin olun. Yanlış yerleştirildiği zaman aracın hasar almasına neden olabilmektedir.

Yumuşak, toprak bir zeminde kriko zemine gömülebilir. Bu sebeple aracınızın sert bir zemin üzerinde olması sizin için daha iyi olacaktır. Krikonuzu güzelce yerleştirdikten sonra aracınızı kaldırın. Bu işlemden sonra gevşettiğiniz cıvataları çıkartın. Artık değiştirmek istediğiniz lastiği yerinden çıkartabilirsiniz. Sağlam lastiğinizi çıkarttığınız lastik yerine takın ve bijon anahtarınız ile cıvatalarını iyice sıkın. Lastiğin tam olarak yerine oturduğundan emin olduktan sonra krikonuzu yavaşça indirin ve arabanızın lastik üzerine oturmasını sağlayın. En son da sıkıştırdığınız cıvataları iyice sıkın ve varsa jant kapağınız takın.

Her Sürücünün Bilmesi Gerekir

Ne zaman nerede başımıza neyin geleceği belli olmaz. Bu yüzden araba lastiği nasıl değiştirilir? bunun için neler bilmeliyiz öğrenmekte fayda vardır. Eğer ki bir aracınız varsa araç lastiği nasıl değiştirilir kesinlikle öğrenmeniz gerekmektedir. Aracınızın lastiği 3. kişilerden yardım alamayacağınız yerlerde hasar aldığı zaman yukarıda ki adımları uygulayarak lastik değişimi yapabilirsiniz. Aracınızda lastik değişimi için gereken yedek stepne’nin olduğundan kesinlikle emin olunuz. Stepne olmadan yola çıkmamanız da fayda var. Uzun yola çıkmadan önce stepne, kriko ve bijon anahtarınızı tekrar kontrol edin. Lastik değişimi sonrasında hasarlı olan lastiğinizi tamir ettirmeyi de kesinlikle unutmayın. Unutmayın stepne geçici bir çözümdür ve orjinal lastiğiniz değildir. İstisnai bazı araçlarda stepne yerinde orjinal aracın kendi lastiği de yer alabilir yolda kalmamak için aracınızın tüm parçalarınızı tanımanız fayda var.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası