En Çok Tercih Edilen, En Ucuz ikinci El Arabalar

0

Sizler de taktir edersiniz ki enflasyonun artması ile birlikte araba fiyatları da oldukça yükseldi. Bu sebeple araba ihtiyacı olan her türlü kişi ve kuruluş araba alma isteklerini arabanın sıfırı değil de ikinci elini almakla bu işe bir çözüm buldu. Bu anlamda düşünüldüğünde kişilerin ekonomik şartlarını zorlamadan istedikleri araçların ikinci ellerini almaları çok mantıklı bir adımdır. Bir kişi ikinci el araç alırken öncelikle o aracın motor ve diğer teknik özelliklerinin sağlam olup olmadığına bakar daha sonra kendi istediği fiziksel özellikleri inceler. Bu sebeple ilk defa ikinci el araç alacak kişiler bu tavsiyeyi göz ardı etmemeliler. Sırada ülkemiz üzerin de en çok tercih edilen ve bu tercihlere göre en ucuz ikinci el arabalar hangileri onlara bakalım.

Fiat Egea

Fiat Egea

Listenin başında olmayı hak eden ve çok sık yollar da görmeye alıştığımız otomobil İtalyan devi Fiat’ın önemli araçlarından biri olan Egea. Özellikle şirket sahiplerinin şirket aracı olarak tercih ettikleri bu model, özellikle şehirler arası uzun yolculuklarda hız sabitleme özelliği ile revaçta olan araçlardan ilki. Çünkü kişiler her hafta üç dört yolculuğa çıktıkları zaman araba kullanmaktan bıkarlar. Bu araç özelliği de herkes için önemli bir özelliktir. Direksiyon tipi elektrikli olan bu araçlarda, düşük enerjili yakıt seçenekleri bu aracın en çok tercih edilme sebepleridir. Ayrıca 2019 yılında da yepyeni özellikleri ile gelen bu araçlar, ikinci el tercih eden araç alıcıların da gözdesi durumunda. İç donanım özellikleri ve motor özellikleri bakımından da oldukça sağlam olan Egea, yeni yılda da sıfır ve ikinci el araba tercihin de listelerde baş sırada olacağa benziyor.

Renault Megane

Renault Megane

Bu aracın şüphesiz en önemli özelliği yakıt cimrisi olması. Fransız üreticinin rakip firmalara attığı en büyük gollerden biri bu aracın diğer muadillerine göre çok çok az yakıt harcamasıdır. Bu sebeple özellikle kurumsal firmalarda tercih sebebi olan bu aracın ikinci el olanlarını hemen her ilan sitesinde bulabilirsiniz. Üretim olarak da Renault’un en çok ürettiği modellerden biri Megane modelidir. Renault Megane cinsi araçlar ikinci elde çok tercih edilir. Çünkü motor özellikleri bakımından oldukça güçlüdür ve motoru olabilecek en az yakıtı harcar. Bu sebeple en uygun arabalar kategorilerinde baş sıralarda yer alır. Fransız otomobiller arasında bir dev olan bu marka, son yıllarda şık bir Premium özellikte tasarlanmıştır. Bu özelliği ile ikinci el araba satan siteler ve ilanlarda bu aracı sık görmek mümkündür.

Fiat Linea

Fiat Linea

İtalyan devinin Türkiye’de üreticisi olan Tofaş son yıllarda çok miktarda Linea marka araç üretti. Özellikle ikinci el satışları patlayan bu marka aracın tercih edilme sebeplerinden ilki sağlam bir motora sahip olmasıdır. Bu yönü ile rakiplerini geride bırakan bu aracın donanım özellikleri de fiyatına göre oldukça iyidir. İki yıl önce yapılan bir araştırmaya göre Bartın ilinden İstanbul iline gelen bir Fiat Linea marka aracın 440 kilometre yolu yarım depo benzin ile geldiği tespit edilmiştir. Bu araştırma sonucuna bakılacak olursa ikinci el er araç alırken Linea’ nın tercih edilme sebeplerinden ve son yıllarda ciddi bir satış olma sebebi yakıtının az olmasıdır. Ayrıca güçlü bir motora sahip olan bu marka araç, yerden yükseklik olarak da diğer rakiplerini geride bırakıyor. Çünkü bozuk yollara girmek zorundayken yere sürtme motoru zedeleme gibi riskler kişileri araç alırken tetikler. Bu araç bu özelliği ile de yerden daha yüksekte olduğu için engebeli yollardan rahatlıkla geçebiliyor.

Renault Fluence

Renault Fluence

Otomotiv devlerinden biri olan Renault’un yeni araçlarından sayılan Fluence, markanın donanım seviyesi olarak da yüksek araçlarından biridir. Sahip olduğu teknik ve donanımsal özelliklerine bakıldığında ikinci el piyasasına göre de ucuz sayılabilecek araçlardandır. Bu sebeple en ucuz ikinci el araba listelerinde yer almaktadır. Bu aracın en çok tercih edilme sebebi ise verimli çift kavrama (EDC) olarak adlandırılan altı ileri vitesli olmasıdır. Özellikle erkek sürücülerin dikkatini çeken bu özellik sayesinde bu aracın hem sıfır hem de ikinci el piyasa satış ciroları yüksektir. Al sat yapan veya ikinci el ilan alan sitelerde bu aracı üst sıralara taşıyan özellik budur. Ayrıca birçok ikinci el araca göre de motor hacmine göre yakıtı az harcamasıdır. Bu sayede sürücüler hem daha az yakıt harcar hem de daha hızlı ve güvenli sürüşler elde etmiş olur. Ayrıca ahşam görünümü, çift renkli kokpiti ve 1,5 litrelik verimli dizel motoru sayesinde sürücü adaylarının oldukça dikkatini çeken bir araç seçeneğidir.

Hyundai i20

Hyundai i20

Hyundai araçlar arasında kendi sınıfı içerisinde büyük dikkat çeken i20 model araçlar, hem donanım hem de teknik olarak biraz sıra dışıdır. İlk tanıtımı 2008 yılında gerçekleşmiş olan ve piyasaya göre yeni olmasına rağmen büyük rağbet gören bu araç, kullanıcıları tarafından B segmenti üzerinde en iyi araç seçilmiştir. Hem sıfır hem de ikinci el piyasasındaki en revaçta olan araç olma sebebi ise, 1.2 motorda yakıt tüketiminin şehir içinde bile çok az olmasıdır. Hem donanım hem konfor hem de bütçe olarak rahat ettiren bu araçlar, hava lastikleri, aktif koltuk başları sayesinde de büyük konfor sağlamakta. Ayrıca özellikle bayan kullanıcılar için yokuş kalkış destekli olması da ikinci el araç piyasasında tercih edilme sebeplerindendir. Ayrıca elektronik fren güç ve destek sistemi de bulunan bu araçlar piyasasına göre mali olarak uygun olan seçenekler arasında yer alır.

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

Şüphesiz ki dünya üzerinde en dayanıklı ve sağlam teknik özelliklere sahip araç markalarından biri Volkswagen’ dir. Donanım ve teknik özelliklerini en maksimum seviyede toplayan bu marka, özellikle ikinci el piyasasında Polo modelleri ile öne çıkmaktadır. Hem dış görünümü hem de motor özellikleri yönü ile alıcılarını etkilemeyi başaran Polo marka araçlar, 92 yılından bu yana araba listelerinin ön sıralarında yer alıyor. Ayrıca özellikle kadın sürücüler tarafından en çok tercih edilen araçlardan olan Polo’ lar dış görünüm ve iç donanım özellikleri bakımından da çok zengin özelliklere sahiptir. Hava yastıkları, oynar koltuk başları sayesinde sürücülere büyük rahatlık sağlar. Her anlamda kullanıcısı düşünülerek üretilmiş araçlarda güvenlik önlemleri de en üst seviyededir. Bu anlamda bakıldığında en ucuz ikinci el arabalar kategorisinde yer alan ve ikinci el piyasasında adını sıklıkla duymaya alışkın olduğumuz Volkswagen araçlar önümüzdeki yıllarda da listelerden düşmeyecek gibi görünüyor.

Dacia Sandero

Dacia Sandero

Özellikle kurum ve kuruluşlarda şirket aracı olarak çok sık tercih edilen Dacia serisi, 2007 yılından bu yana on yılı aşkın bir süredir meraklıları ile her yıl geline özelliklerini paylaşıyor. Bu aracın en çok tercih edilme sebebi bu model motorlarının en ucuz bakım maliyetinin olması. Özellikle uzun ve engebeli yollara sık giden bu araçlar, hem bakım için fazla sıkıntı yaratmıyor hem de sıkıntı yaratsa bile bakım ücretleri rakiplerinin neredeyse yarısı kadar. Bu sebeple ikinci el piyasasında revaçta olan bu araçları tercih edenler düşük yakıt tüketimi istiyorlarsa dizel modellerini tercih etmeliler. Bu anlamda rakiplerine göre büyük özellikleri bulunan iç donanım olarak da büyük bir araç olan Dacia Sandero’ lar Renault araçlardan da tanıdığımız ünitelere sahip. Ayrıca bu araçlarda bulunan perde hava yastıkları da çağımıza son yıllarda ayak uyduran bir simgesi olarak gösterilmektedir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası