Jaguar XJ, Collection Paketiyle Birlikte Veda Edecek

0

Yıllardır piyasada sürekli yüksek fiyatlı oluşuyla bilinen Jaguar, Jaguar XJ Collection sürümüyle piyasalara veda etmeye hazırlanıyor. Şu an için kullanımda olan çoğu aracın Jaguar’a özgü olan bu donanımları taşıyacağı düşünülüyor. Otomotiv sektöründe Jaguar XJ ‘ye kedi yakıştırması yapılırken, dokuzuncu canını yaşıyor deniliyor. İngiliz otomotiv devi, özel bir marka olarak ürettiği Jaguar için farklı versiyonları da geçtiğimiz dönemlerde piyasaya sunmuştu.

Jaguar XJ Collection Son Sürüm Olacak

Jaguar XJ Collection, Jaguar’ın daha önce ürettiği 300 örneğinin üretim kotasını kapsıyacak. Aynı zamanda Jaguar XJ Collection’ın yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacağı açıklandı. Collection için üreticiler, uzun aks mesafeli, arkadan itişli ve süperşarjlı olacağı hem lüksü hemde gücü aynı donanımda sunacakları yönünde açıklamalarda bulundu. Aracın jantları, “Collection” yazı kısmının ve üç farklı renk seçeneği özel dizaynıyla dikkat çekerken, bu versiyonun çok daha gösterişli bir model olduğu görülüyor.

Jaguar’ın Üç Farklı Renk Seçeneği

İngiliz otomotivinin en özel modellerinden olan Jaguar XJ için üç özel renk seçeneği bulunuyor. Gövdesinin rengi yarış yeşili olarak belirlenirken, kabin rengi ise siyah ve bej karışımı olarak tasarlanmış.

Jaguar’ı bu özel görünümüne sokan diğer renk detaylarını ise santorini siyahı veya yulong beyazı gövde renkleri oluştururken, döşeme rengi için ise siyah veya fildişi seçilebiliyor. Kabin kısmında ise deri ve ahşap karışımı kullanılırken, metal işleme aksanlar da dikkat çekiyor.

Bunların yanı sıra en klas ayrıntının ise, iç aksanda yer alan ahşabın üzerindeki “XJ Collection One of 300” işlemesi olduğu görülüyor. XJ Collection’un gücünü, diğer Jaguar XJ modelleri gibi sekiz ileri otomatik şanzıman sayesinde arka tekerleklere ilettiği görülüyor. Diğer teknolojik donanımlarında dokunmatik ekranın varlığı ve Meridian ses sisteminin özellikli yapısı araca detay katıyor.

Aracın fiyatının ise 85 bin Dolardan başlayacağı açıklanıyor. XJ Collection için bir veda hikâyesi denilmesine rağmen, Jaguar’ın bu modelinden vazgeçmesinin pek de mümkün olmadığı düşünülüyor. Kısa bir süre içinde piyasada olacak araç için elektrikli modellerinin de üretileceği otomobil üreticilerinin söylemleri arasında bulunuyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası