Lexus’un Elektrikli Arabasının Logosu ve Teaser’ı Paylaşıldı

0

Bir Toyota kuruluşu olan Lexus, hibrit otomobil üretimi yaparak, elektrikli otomobil pazarına giriş yapma hazırlıkları içerisinde. Firma tarafından üretilecek ilk elektrikli otomobil için tanıtım tarihi ve kullanılacak Lexus’un elektrikli arabasının logosu hakkında bilgiler gelmeye başladı.

Şimdiye kadar pek çok otomobil üreticisi elektrikli araç modelleri üzerinde çalışarak üretim yaptı. Elektrikli modellere yönelen firmalardan biri de Lexus oldu. Firmadan, 2019 Kasım ayı içerisinde, araç tanıtımı yapılacağı belirtilirken, kullanılacak logo da belirlendi.

Lexus, 2016 verilerine göre Dünyanın en büyük otomotiv şirketi ilan edilen Toyota Motor Corporation şirketinin alt kuruluşu. Henüz isim vermediği bir modelle, BEV (Battery Electric Cars) teknolojisikullanarak lüks elektrikli otomobil pazarına giriyor. Toyota ve Lexus, hibrit pazarına erken girselerde, elektrikli modeller üzerinden beklenenden geç çalışmaya başladılar.

Tanıtım Guangzhou Otomobil Fuarı’nda

Lexus, BEV teknolojisi ile tamamen elektrikli üretilecek aracını, Kasım sonlarına doğru tanıtmayı planlıyor. Çin’de 22 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı, Lexus’un yeni modelini görücüye çıkaracağı yer olacak.

İlk tanıtımın Çin’de yapılıyor oluşu pazarlama stratejisine dayanıyor olmalı. Zira Çin’de elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Açıklamasında bu duruma da değinen Lexus, yeni aracının hazırlanmasında Çin ve Avrupa’da bulunan tüketicilerin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurularak üretim yapıldığını gizlemiyor.

Lexus'un Elektrikli Arabasının Logosu

Lexus’un Açıklamaları

Firma tarafından, markasının ürün çeşitliliğine katkı sunma hedefinin önde tutularak üretim yapıldığı da açıklanan bilgiler arasında. Lexus’un üreteceği yeni aracın teknik özellikleri hakkında fazla bir bilgi paylaşımı bulunmuyor. Aracın elektrikli olacağı bilgisi dışında, basına yansıtılan bir diğer bilgi Lexus’un elektrikli arabasının logosu oldu. Lexus’un diğer hibrit araçlarının logosuna benzer şekilde electric logosu, lastiğin yan tarafında görünüyor.

Lexus teknik yönden fazla açıklama yapmazken, elektrikli motor hakkında ufak bilgiler veriyor. Yeni elektrikli otomobilin temelinin ve mimarisinin nasıl olacağı hakkında LF-30’a bakarak fikir yürütmek mümkün. Lexus, LF-30’u ilk kez 2019 Ekiminde Tokyo Otomobil Fuarı’nda yapılan gösterimde tanıtmıştı. Yeni aracın konsept tasarımının da LF-30 gibi olabileceği konuşuluyor. Yine de kesin bilgiler için tanıtım tarihi olan 22 Kasım’da gözler Çin’e Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı’na çevrilecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası