Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar

0

Konut almak isteyen vatandaşlar, peşinatlara sahip olmadan bankalar tarafından evin tamamına kredi almaya çalışmaktadır. Ev kredisi almak isteyen vatandaşlar, artık peşinatı olmadan kredi kullanma hakkına sahip olacaklardır. Bankalar tarafından kullandırılacak olan kredinin, konut alımlarında kullanılması durumunda %25’e kadar kredi miktarı kullandırılacaktır. Peşinatsız konut kredisi veren bankalar hangileridir, avantajları ve dezavantajları nelerdir gelin hep birlikte inceleyelim.

Konutun Tamamına Kredi Alabilir Miyim?

Evin tamamına kredi alabilir miyim? diye araştırma yapan vatandaşlar için; Vakıfbank, Halkbank, Finansbank, Ziraat Bankası yardımcı olmaya çalışmaktadır. Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, konut değerlerinin %25’ini karşılamakla yükümlüdür. Bankaların konut sistemlerinden uzun vadeli verilen kredilerde ise belli şartlar kapsamında; %25 peşinat ödeme şartı artık bulunmamaktadır.

100.000 TL değerinde bulunan bir konutun, gerekli şartlar sağlanamaması durumunda; ekspertiz değerinin %75 kadarı olan kısmı banka tarafından karşılanırken; %25lik kalan kısım kredi kullanıcısı tarafından istenmektedir. Peşinat ödemeleri, kredi kullanıcılarına dosya masrafı ve aylık taksit tutarlarının düşük olmasını sağlamaktadır. Artık günümüz koşullarında birçok banka, peşinatsız konut desteği verirken; kredi kullanılarak satın alınacak olan konutun, ipotek edilmesi işlemini yapmak istemektedir. Bazı bankalarda ise hem satın alınacak olan evin hem de mevcut evin kendisini teminat ederek %100 konut desteği vermektedir.

Evin Tamamına Kredi Veren Bankaların Avantajları

Peşinatsız olarak konut kredisi kullanılması durumunda; bazı durumlarda avantaj sağlanırken bazı durumlarda da dezavantaja neden olacaktır. Alınması planlanan peşinatsız Ev kredisinde:

  • Dosya masrafı ekspertiz ücreti diğer ek masraflar muhakkak artış gösterecektir.
  • Ek olarak vadeli ödeme seçeneklerinin artması ile daha çok masraf ödenmesi söz konusu olacaktır.
  • Peşinatsız konut kredisi veren bankalar ve bu kredilerin avantajı; ise daha kısa süre içerisinde yatırıma dönüştürebilme olanağının olmasıdır.

Konutun Tamamına Kredi Veren Bankalar

Garanti Bankası

100 bin TL kredi için 120 ay vade ödeme koşuluyla, % 1.39 oranında faiz uygulayarak kredi kullandırmaktadır.

Akbank

500.000 TL için 120 ay vade ödemek koşuluyla, %1. 39 oranında faiz uygulamasıyla Kredi kullandırmaktadır.

Ziraat Bankası

500 bin TL için 120 ay vade ödemek koşuluyla % 1.52 oranında faiz uygulamasıyla kredi kullandırmaktadır.

Yapı Kredi

100.000 TL için 120 ay vade ödemek koşuluyla, %1.42 oranında faiz uygulaması ile kredi kullandırmaktadır.

VakıfBank

500. 000 TL 120 ay vade ödemek koşuluyla %1.40 oranında faiz uygulaması ile kredi kullandırmaktadır.

Burada dikkat edilmesi gereken, 500.000 TL altında olan konutların ekspertiz değerinin yüzde 70’i kadar, 500. 0000 TL’nin üzerinde bulunan konutların ekspertiz değerinin yüzde 80’i kadar kredi kullandırımı sağlanmaktadır. Konut kredisi için genelde gayrimenkuller üzerine ipotek tesis edilmektedir. Evin tamamına kredi veren bankalar tarafından, gerekli bulunması halinde ek teminat talepleri de istenmektedir. Bunun yanında bankaların müşterilerin zorunlu hayat sigortası, deprem sigortası ve de konut sigortası ürünleri de sunularak kredi kullandırma şartlarıda bulunmaktadır. Bu şart nedeniyle ek dosya masrafları çıkmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası