TOGG İçin Şarj İstasyonları Çalışmaları Başlıyor

0

Türkiye tarafından üretilmiş olan TOGG yerli otomobili için şarj istasyonu kurulacağı öğrenildi. Seri üretime henüz geçmeyen tam elektrikli olan yerli otomobilin şarj istasyonlarının kurulabilmesi için işbirliği yapıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre şarj istasyonlarının kurulabilmesi için Türkiye Petrolleri ve Zorlu Holding işbirliği yaptı.

İlk İstasyonlar Kuruldu

Yerli aracın tanıtımından sonra seri üretime başlama öncesinde şarj istasyonlarının kurulması için gerekli çalışmalara başlandı. Çalışmalarda ise yerli otomobil Togg’un üretim aşamasında da yer alan holdingler arasında bulunan Zorlu Holding’in yer aldığı öğrenildi. Zorlu Holding yerli otomobilin üretimine başlanırken elektrikli otomobillerin şarj edilebilmesine yönelik çalışmalara da başlamıştır.

Bu sebeple de elektrikli şarj istasyonlarının kurulumunu yapması için 2018 yılında Zorlu Energy Solutions’u kurmuştu. Şarj istasyonu çalışmaları başladığında da Zorlu Holding’in kurulumları ZES aracılığıyla yapacağı öğrenildi. ZES’le istasyonların üretimini sağlayan holding

şarj istasyonlarının kurulması için holding Türkiye Petrolleri ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşma sonucunda da ilk şarj istasyonlarının Türkiye Petrolleri’ne ait olan akaryakıt istasyonlarına yerleştirilmesi işlemi tamamlandı.

Zorlu Enerji Ticaret Direktörü’nden Açıklama

Elektrikli şarj istasyonu kurulum haberlerinin ardında Zorlu Enerji bünyesinde çalışan Ticaret Direktörü İnanç Salman konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnanç Salman yaptığı açıklamada Zorlu Holding ve Türkiye Petrolleri iş birliği neticesinde 3 şarj istasyonunu kurduklarını anlattı.

Buna göre şirketler tarafından kurulan ilk üç elektrikli şarj istasyonları Ankara’nın Etimesgut ilçesinde, İstanbul’un Bağdat Caddesi’nde ve Çorum’da kuruldu. Açıklamalarına devam eden İnanç Salman ZES firmasının 160 istasyonda hizmet verdiğini belirtirken kurulacak elektrikli şarj istasyonlarıyla bu sayının hızla artacağını belirtti. Henüz kurulan elektrikli araçlar için şarj istasyon sayısı 3 iken firma tarafından bu sayının 10’a çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası