Hertz Rent A Car İflas Etti

1

Dünyanın en büyük rent a car şirketlerinden bir tanesi olan ve toplamda 145 ülkede faaliyette bulunan ünlü Hertz Rent A Car şirketinden beklenen haber geldi. Mayıs ayı başında zor günlerden geçtiğine dair haberlere konu olan Hertz, bugün itibariyle ABD İflas Mahkemesi’ne başvuru yaptı. İflas kararı sonrasında şirketin ve bazı yan markaların faaliyette olacağını öğrendiğimiz rent a car şirketinin ülkemizde de 20 adet ofisi bulunuyor. Corona virüs salgınına yenildiği ifade edilen şirket her ne kadar faaliyetlerine  devam etse de, Hertz’in açık kalabilmesi için 1 milyar dolardan fazla bir nakit desteğe ihtiyacı olduğu da ifade edilmiş.

1 milyar dolarlık nakit desteğinin aslında markanın borçlarının yanında devede kulak olarak kaldığını da belirtmeden geçmeyelim. Edinilen bilgilere göre Hertz Rent A Car markasının şu an olarak toplam da 17 milyar dolara yakın bir borcu bulunuyor. Dev şirketin iflası sonrasın şirket araçlarının satışa çıkarılacak olması da ikinci el piyasasın da oldukça yankı uyandıracak gibi. Mayıs ayı başında toplam da 10 bin çalışanını işten çıkartan şirket, bugüne kadar toplam da 20 bin çalışanın işine son verdi. Alınan iflas kararı sonrasın da ünlü rent a car şirketinin Türkiye’deki ofislerinin nasıl etkileneceği ise şimdiden merak konusu olmuş durumda.

Hertz Rent A Car Tarihçesi

Hertz yani asıl adıyla The Hertz Corporation dünya genelinde toplam da 145 ülkede faaliyet gösteren ABD merkezli bir araç kiralama şirketiydi. Merkezi Park Ridge, New Jersey’de bulunan şirket Hertz Global Holdings Inc kuruluşunun yan kuruluşu olarak kurulmuştu. 2012 yılında ana vatanı ABD’de en büyük ikinci rent a car şirketi olan Hertz’in temelleri aslında 1917 yılına kadar dayanıyor.

1917 yılında kiralık araba tamiratına başlayan Walter L. Jacobs, 1920’li yıllara geldiğinde 1 milyon dolarlık yıllık ciroya kadar ulaştı. 1923 yılında John Hertz tarafından satın alınan şirkete John Hertz kendi adını verdi ve 1926 yılında General Motors şirketi satın aldı. 1950 yılına geldiğimiz de Omnibus tarafından satın alınan şirketin adı tekrardan “Hertz” olarak değiştirildi ve günümüze kadar bu isim devam etti.

Araç kiralama konusunda uzmanlaşan şirket 1954 yılına geldiğinde New York’ta gücüne güç katmak adına bir kamyon kiralama şirketini de bünyesine dahil etti. Şirket 1985 yılında UAL ile birleşti. 1987 yılına kadar faaliyetlerine devam eden şirket 1987 yılında Ford tarafından satın alındı. 2005 yılında ise Ford, Hertz şirketini halka açtı. Özel bir sermaye grubu tarafından alındığı açıklanan şirket 2006 yılında tekrardan halka açtı. 2011 yılına geldiğimiz de ise Hertz ABD’nin ilk büyük rent a car şirketi olmayı başardı. 2020 yılı itibariyle çalkantılı bir sürece giren şirket, Mayıs 2020’de iflas ettiğini açıkladı.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Diyar Ayilmazdir diyor

    Virüs en çok fabrikasyon ve satış sektöründe firmaların zarara uğramasına neden oldu daha çok firma böyle konkordato verir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası