Corona Virüsü, Otomobil Tasarımlarını Değiştirir Mi?

0

Tüm dünyada devam eden corona virüs salgını, bir çok sektörde üretimi maalesef durma noktasına getirmiş durumda. Otomotiv sektörünü de derinden etkileyen salgın bir çok tesiste üretimi durma noktasına getirdi ve bir çok tesiste salgınla mücadele kapsamında kapılarını geçici olarak kapatma kararı aldı. Her ne kadar otomotiv sektöründe bir çok marka tekrardan faaliyete geçme kararı alsa da, virüsün verdiği ekonomik zararlar bir süre daha devam edecek gibi duruyor.

Peki bu daralma ve virüs salgını etkileri sonrasında sektör de bir değişim yaşanır mı sorusu da akıllara geldi. Bir çok otomotiv devinin tasarım departmanında görev alan tasarım şefleri, salgın sonrası sektörün değişebileceğini öngörüyor. Öyle ki Daimler grubunun tasarım sorumlusu olan Gorden Wagener, markanın güvenlik ve lüks anlayışının çoktan değiştiği belirtti bile. Rolls-Royce markasında görev alan Felix Kilbertus’da artık araçların daha fazla güvenlik sunması gerektiğini savunanlardan.

Geçtiğimiz 2019 yılında Jaguar Land Rover yeni bir filtre teknolojisi üzerinde çalışmalar sürdürdüklerini açıklamıştı. Otomotiv devi klima sistemi içerisine ultraviyole ışık monte edip, zararlı patojenleri ortadan kaldırmak istiyordu. O zamanlar pekte dikkatleri çekmeyen bu açıklama corona virüs salgını sonrasında tekrardan gündeme geldi. Jaguar Land Rover grubu da yapılan teknolojik geliştirmelere hız vereceğinin bilgisini paylaştı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası