Ford Focus Active Amerika’da Tek Olacak

0

Ford şirketinin Birleşik Devletler’de uyguladığı SUV ve Pickup model atağı sonrasında Ford Focus Active bölgenin tek modeli haline gelecek. Çin’de, Amerika’daki pazar için üretilecek olan yeni Focus, crossover tarzında geliştirilecek bir 5 kapılı hatchback. Uluslararası pazarda sürücüler Focus modelini istediği donanım seçenekleri ile birlikte satın alırken Amerika’da sistem tamamen farklı. Marka yeni politikası gereği Birleşik Devletler’de sadece ‘Active’ donanım seçeneğini sunacağını açıklamıştı.

Daha kaslı ve asi bir duruşa sahip olan Focus, 4. nesil akranlarına oranla 30 milimetre daha uzun. Ve araca uygulanan ön ve arka lipleri de bu hatchback modele crossover görünümü katmış. Ford’dan gelen açıklamalara göre de Active modeli standart Focus’lara oranla kabin içerisinde de değişikliklere uğrayacak. Ayrıca bölgede diğer versiyonlarının da kaderinin belli olmasıyla sürücüler ST modeli ya da 2020 yılında üretilmesi planlanan RS modeline artık sahip olamayacaklar. Avrupa pazarında ise işler daha değişik. Sürücüler bu iki performans modeline ek diğer sedan ve station wagon opsiyonlarına da sahip olabilecekler. Ayrıca belirtmekte fayda var marka yeni nesil Focus ile beraber yeni bir donanım seçeneği de ekledi. Vignale isimli bu donanım seçeneği en lüks donanım olacak.

Ford Focus Active Amerika'da Tek Olacak

2020 Model Ford Focus Active

Çin’de ABD pazarı için üretilecek olan Focus, 3 silindirli ve 1.5 litrelik bir motor ile gelecek. Amerika pazarına özel benzinli bir seçeneğinde gelmesi beklenilen Focus Active modelinin EcoBoost üniteye de sahip olması muhtemel görünüyor. Bu ünite sayesinde yeni nesil Focus, yakıt tasarrufunu maksimum düzeyde tutmak için de 2 silindirle de çalışabilecek. Bu durumun ise performans kaybına neden olmayacağını Ford kesin bir dille belirtiyor zaten.

Ford Focus Active Amerika'da Tek Olacak

Active modeli 1.5 litrelik hacimi ile birlikte başlangıçta iki farklı seçenek ile sunulacak. 150 ve 182 beygirlik bu güçlere yukarıda da belirttiğimiz gibi EcoBoost versiyonunda gelmesi kaçınılmaz. Avrupa pazarına sunulacak olan ünite ise güncellenmiş. Pazara özel 6 ileri manuel seçeneği ve 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleri eklenmiş. Birleşik Devletlere özel olan Çin’de üretilecek modelin 2019 yılında ihracatı başlayacak. 2020 yılında ise showroom’larda olması beklenen otomobilin fiyat politikasının ne olacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Ford Focus Active Amerika'da Tek Olacak

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası