Hyundai’den Elektrikli Modeller İçin Yapay Motor Sesi

0

Elektrikli modellerin seyir halindeyken hiç ses çıkarmadığını biliyoruz. Bu durum bir çok kullanıcı açısından oldukça memnun edici bir durum olsa da, kazalara sebebiyet verebiliyor. Bu kapsamda Avrupa Birliği’de bu gibi kazaları önlemek amacıyla geçtiğimiz yıl elektrikli modellerin “Akustik Araç Uyarı Sistemine” sahip olmalarını zorunlu kılmıştı. 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle geçerli olan yasa ile birlikte elektrikli modellerin düşük hızlarda akustik bir ses çıkartması gerekiyor. Bu durum ile yaya ve bisiklet sürücülerinin bir nebzede olsa uyarılması hedefleniyor.

Avrupa Birliği‘nin aldığı karar sonrasın da Koreli üretici Hyundai‘de kurallara uymak adına yapay motor sesi üreten bir sistem geliştirdi. Otomotiv devinin sahip olduğu elektrikli modeller artık yaya ve bisikletleri yaklaşan aracı algılaması adına ızgara biçimde tasarlanan hoparlörler ile donatılacak. Bu durum ile birlikte yolları kullanan diğer yayalar, bisikletliler ve motor sürücülerinin kendilerine yaklaşan araçları bir nebzede olsa farketmeleri hedefleniyor. Elektrikli modelleri için dışarıya konumlandırdığı hoparlör ile çözüm bulan Hyundai bu sistemin kamp ve açık hava etkilikleri zamanlarında müzik içinde kullanılabileceğini belirtiyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası