Elektrikli Fiat 500e Tanıtıldı

0

Fiat’ın sevilen mini modellerinden bir tanesi olan 500 serisi, Fiat 500e modeli ile birlikte elektriklenmeye başlıyor. Mini hatchback modelinde üstelik tek değişiklikte kaputun altında bulunmuyor, otomobil tasarımsal olarak da bir dizi yeniliği beraberinde getirmeyi başarmış.

Fiat 500e

Otomobile ilk baktığımız zaman dikkat çeken ilk değişiklik ön kısımda yer alan Fiat logosunun yerine gelen 500 amblemi. LED farlar ile tekrardan donatılan aracın, gündüz sürüşü için konumlandırılan yuvarlak farları da otomobile ayrı bir hava katmış. Dış tasarım da uygulanan yeni jantlar, C yapıda ki arka stop lambaları da öne çıkan detaylar arasında yer alıyor.

Fiat 500e

500e’nin iç tasarımda ise bizi yepyeni bir tasarım karşılıyor. Geniş bir bilgi eğlence ekranı ile bizi karşılayan iç tasarım da yeni konumlandırılmış ince hava çıkışları, start/stop düğmesi ve otomobiller ilgili ayarların yapıldığı tuş takımı dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Ayrıca multimedya tuşlarının kontrolünü sağlayan iki kollu direksiyon ve arkasında yer alan dijital gösterge ekranı da 500e ile gelen yenilikler arasında.

Elektrikli Fiat 500e Tanıtıldı

Fiat 500e Detaylar

Hatchback modelin kaputunun altın da ise 118 beygirlik güç üretilmesini sağlayan 42 kWh’lik bir lityum iyon batarya bulunuyor. Bu güç ile 0’dan 100 km/s hıza 9 saniye gibi bir sürede ulaşabilen 500e’nin maksimum hız sınırı ise 150 km/s olarak açıklandı.

Bataryasının 0’dan %100’e dolumunu 7.4 kW’lik bir wallbox ile 6 saat gibi bir sürede tamamlayan otomobilin, 85 kw’lik bir hızlı şarj ünitesi sayesin de %80 doluluk oranına 35 dakika ulaşabiliyor. Tam dolu bir batarya ile toplam da 320 km yol alabilen 500e’nin önümüzdeki yıl yollar da olması hedefleniyor. Otomobil hakkında daha detaylı bilgiler ise önümüzde ki süreçte gün yüzüne çıkacak.

Fiat 500e

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası