Sicili Bozuk Olana Kredi Veren Bankalar

0

Ülke gündeminde yankı uyandıran sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar konusu ile ilgili olarak tüm gelişmeler basına aktarılmaya devam etmektedir. 16.03.2021 tarihinde sicili bozuk olanlara kredi verilmesi konusunda yaşanan gelişmenin tüm detayları yazının devamında yer almaktadır. Pandemi nedeniyle birçok kişi maddi problem yaşamaktadır. Öyle ki kredi notu yeterli olan vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını karşılarken; kredi notu düşük olan yada sicili bozuk olan vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını karşılayamamıştır.

Fakat son elde edilen bilgilere göre bankalar sicili bozuk olan vatandaşlara 20.000 TL kadar ulaşan tutarlardan, kredi imkanı kullandırılacağını açıklamışlardır. Yapılan bu açıklamanın ardından, 3 kamu bankası ortak çabaları sayesinde bir temel kredi talep yardım paketi duyurulmuştur. Sicili bozuk olan vatandaşlar bankaların vermiş olduğu kredi kullanma fırsatıyla nakit ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabileceklerdir. 20.000 TL tutarına kadar olan miktarı 60 ay vadeye kadar ulaşan ödeme planlaması ile ödeme koşulları sunulacaktır.

Sicili Bozuk Olanlara Kredi Veren Bankalar

  • Aktifbank
  • Garanti Bankası
  • Burgan Bank
  • Ziraat Bank
  • VakıfBank

Sicili bozuk olanlar ya da geçmiş finansal durumlarda ödeme yapamayan müşterilerin, Findeks puanı düşük gelmesi nedeniyle kredi çekememe durumunda yukarıda yer alan bankalardan kredi çekme talebinde olmaları yeterli olacaktır. Bununla birlikte emekli olan vatandaşlar da sicillerinin bozulmasına neden olan borçlarını ödemeleri takdirinde, 20.000 TL’den daha fazla miktarda kredi kullanabilmektedir. Özel bankalar arasında Şekerbank, Denizbank, ING Bank gibi bankalarda emekli maaşların bankalarına taşınması durumunda kredi imkanı vererek; 66 ay vadeli ödeme koşulu ile 3 ay erteleme imkanı da vermektedir.

Kredi kullanmak isteyen emekli müşterilerin, maaşlarını devlet bankası olan Ziraat Bankası’nda almaları durumunda 20.000 TL den fazla kredi kullanma imkanı bulunmaktadır. Bu bankalar için kredi başvuruları, online internet bankacılığı aracılığı ile yapılabileceği gibi bankaların mobil uygulamaların da yer alan müşteri temsilcileri aracılığı ile da görüşmelere sağlamaktadır. Kredi başvurusunda bulunan kişiler sicili bozuk olana kredi veren bankalar herhangi birinden Birgül onay almaması durumunda bu bankalar tarafından başka bankalara yönlendirme sağlanmaktadır.

Bu yardım paketi ile sicil notunun kötü olması sebebiyle herhangi bir bankadan kredi çekemeyeceği düşünen vatandaşlar için sunulmuş olan diğer paketlerle kredi çekme işlemi tamamlanabilmektedir. Bu sebepten dolayı kredi çekme tutarının belirlenmesi adına bankalara başvuru işleminin yapılması gerekmektedir. Bankaların 16 Mart tarihinde açıklamış olduğu temel talep kredisi yardımı içeriği şu şekildedir: Hane halkı geliri 5000 TL’nin altında olan vatandaşlara verilen krediler 6 ile 36 vade arasında verilmektedir. Ayrıca limit tutarları 3000 TL, 5000 TL 7500 TL, 10.000 TL’dir. Sicili bozuk olan vatandaşlar hakkında kredi verilmeyeceğine dair bir açıklama yapılmamıştır. Yüzde 85 hazine yardımı içeren bu yardım paketi ile vatandaşlar nakit ihtiyaçlarını karşılayabileceklerdir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası