Volkswagen, Türkiye Fabrikası Yatırımını Tekrardan Erteledi

0

Otomotiv firmaları arasında öncü dev isimlerden biri olan Volkswagen firmasının, uzun bir süredir Volkswagen Türkiye yatırımı yapmak istediği biliniyordu. Fakat bu durum birtakım ertelemeler nedeniyle gerçekleşmiyordu. Ancak ünlü Alman otomotiv devinin, bu konudaki kesin kararını bu yıl ortalarında verebileceği öğrenildi. Bu konuda TAYSAD Başkanı Alper Kanca’nın da yaptığı bir açıklama bulunuyor. Kanca, Alman firmasının muhtemel fabrika kuracağı yerin Manisa olabileceğini belirtti. Volkswagen firmasının dünya genelinde yaklaşık 122 ülkede fabrikası bulunuyor.

Bu ülkeleri seçmesinin ardında özellikle ulaşım olanakları, alım gücü ve istihdam gibi faktörler yer alıyor. Alman devi, Türkiye’yi de bu faktörler açısından zengin bir yer olarak görüyor. Bu bakımdan yakın bir zamanda firmanın ülkemizde de bir fabrika planını hayata geçirmesi bekleniyor.

Daha öncesinde ünlü firma, Manisa ilimizde bir şirket kurma adımlarını atmıştı. Hatta bunun için 943,5 milyon TL’lik bir sermaye ayrılmıştı. Ancak bu yatırımı girişimini etkileyen ve sağlıklı bir şekilde ilerlemesine engel olan bazı siyasi ve askeri gelişmeler meydana gelmişti. Ülkemizin Barış Pınarı Harekâtına girişmesi nedeniyle bu yatırımın sürdürülmesi işlemi askıya alınmıştı. Fakat yine muhtemelen bu Haziran döneminde aktif bir şekilde yatırım ve girişimlerin tekrar hız kazanacağı öngörülüyor.

Büyük Yatırıma Devam

Volkswagen firmasının, İzmir Limanı’ndan büyük bir bölgeyi tahsis ettiği biliniyor. Bunun bilgisini kesin olarak veren kişi ise, Ege Otomotiv Derneği yani EGOD’ un Başkanı Mustafa Akkalay oldu. Bundan hareketle Akkalay, Alman devinin aslında yatırımdan asla vazgeçmediğinin belirtti. Sözlerini sürdürün EGOD Başkanı Akkalay, ünlü firmanın Manisa ilini seçmesinin oldukça önemli faydaları olduğunun da altını çizdi. Burada imalatçı firmayla işbirliği yapacak ve onlara her bakımdan destek olabilecek diğer firmaların da bu süreçte aktif bir rol alabileceklerini söyledi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası