Daha Güçlü Mercedes E-Serisi All-Terrain Nihayet Geliyor

0

Alman otomotiv devi Mercedes’in, Audi’nin A6 Allroad ve Volvo’nun V90 Cross Country modellerine cevap niteliğin de olan otomobili Mercedes E-Serisi All-Terrain 2016 yılında tanıtılmıştı. Yakın zaman içerisinde kendisine has 4 silindirli turbo dizel motorunun daha da güçleneceği vaatleri o zamanlar Mercedes tarafından duyurulmuştu. Ne yazık ki otomotiv devi sözünde durmadı. 2018 yılının ilk çeyreğini geride bırakmamıza rağmen malesef otomobil halen gün yüzüne çıkmadı. Söylentilere göre markanın bu kadar beklemesinin sebebi ise yeni geliştirilen sıralı 6 silindirli motoru beklemesiymiş.

Mercedes E-Serisi All-Terrain Konsol Bölgesi

Herkesin aslında aklından çıkan bu versiyon için bugün MB Passion editörleri tarafından bir açıklama yapıldı. Edinilen kesin bilgilere göre E400d 4Matic All-Terrain modelinin 2018 yılı içerisinde satışlarına Avrupa pazarında nihayet başlanacakmış. Otomobil, S400d ve CLS 400d modellerin de kullanılan sıralı 6 silindirli bir motor ile gelecek. Yeni geliştirilen ve güçlendirilen bu dizel motora marka tarafından verilen isim ise OM 656. OM 656 isimli dizel motor belirttiğimiz her iki modelde de 349 beygir güce sahip ve 700 Nm tork üretebilmekte.

Mercedes E-Serisi All-Terrain Arka Görünüm

Mercedes E-Serisi All-Terrain

Yeni motor 2.9 litrelik 2 turboşarjlı ünitesi ile, hali hazırda Mercedes E220d 4Matic All-Terrain modelinde bulunan ve daha küçük olan 2.0 litrelik dizel versiyona göre daha lüks bir opsiyon olarak sunulacak. Ayrıca belirtmekte fayda var kullanılan bu 2.0 litrelik motorda 200 beygirlik güç üretimi ve 40 Nm tork değerlerine sahip. Kendi içerisinde standart versiyondan 29 milimetre daha yüksek olacak Mercedes E-Serisi All-Terrain, aslında markanın en becerikli wagonu da değil. Bu yakıştırmayı hak eden versiyon ise Mercedes’in mühendislerinden biri olan Jürgen Eberle’nin tasarladığı All-Terrain 4×42 versiyonu. Edinilen kesin olmayan bilgilere göre de bu modelin de sınırlı sayıda üretileceği yönünde dedikodular dolaşıyor. E-Serisi All-Terrain modelinin ise fiyat politikası henüz belli değil.

Mercedes E-Serisi All-Terrain

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası