Efsanevi Otomobil DeLorean Yeniden Üretilecek

0

Geleceğe Dönüş filmi ile tüm dünyaca tanınan DeLorean yeniden üretilecek ve bu bilgiler doğrulandı. Filmde dönüştürülerek zaman makinesine çevrilen Delorean DMC-12 hakkında 2016 yılında yeniden üretileceği konusu gündeme gelmiş fakat yasal işlemlerin eksik olması sebebiyle üretim yapılamamıştı. Geleceğe Dönüş film serilerinde en fazla ilgiyi çeken DeLorean DMC-12 yeniden üretileceğine dair iddialar bu kez doğrulandı.

Daha önce Düşük Hacimli Motorlu Taşıt Üreticiler Yasa düzenlemesi ile otomobil üreticilerine 25 yaş üzeri modellerinden en fazla 325 tane üretim yapma imkanı sağlanmıştı. Fakat ABD başkanının değişmesi ve Ulusal Otoyol Trafik Güvenlik Müdürlüğü (NHTSA) yönetiminin bu yasaya onay vermemesi düşük hacimli otomobiller için düzenlenen yasanın hayata geçirilmesine engel olmuştu.

Efsanevi Otomobil DeLorean Yeniden Üretilecek

DeLorean Aynı Görünümde Olacak

ABD Ulaşım Bakanlığı aleyhine SEMA (Uzman Aletleri İmalatçıları Birliği) tarafından açılan dava sonrası Düşük Hacimli Motorlu Taşıt Üreticileri Yasası yeniden yayımlanarak yasalaştı. Yönetmeliğin yayımlanmasıyla birlikte DeLorean Motor Company de DeLorean DMC-12 için yeniden üretim yapacağı haberlerini doğruladı.

Yapılan doğrulama neticesinde üretimi yapılacak DeLorean DMC-12’nin orijinal gücünün 130 beygirden 350 beygir gücüne çıkarılacağı bilgisi verildi. Yeni tasarım DeLorean’da sürücü bilgilendirme, eğlence ve orijinal farlar olacak.

Aracın görünümü ise 1981-83 tarihlerinde olduğu gibi kalacağı açıklandı. Yeni DeLorean görünüm olarak aynı kalırken, otomobile ABS, güçlü çekiş sistemleri, Navigasyon ve Bluetooth gibi teknolojik yenilikler eklenecek. Bunun yanında yüksek sürüş konforu sağlamak için ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar kullanılacak.

DeLorean Motor Company Başkanı olan James Espey tarafından yapılan açıklamada; yeni üretilecek DeLorean DMC-12’nin yönetmelikte belirtilen 325 taneden daha az olacağı ve üretime en az bir yıl sonra başlanmasının öngörüldüğü bilgisi verildi. Gecikme halen devam eden yasal düzenlemelerden kaynaklanıyor.

Efsanevi Otomobil DeLorean Yeniden Üretilecek

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası