Honda HR-V Sport Türkiye Yollarında

2

Japon üretici Honda‘nın sevilen performanslı kompakt SUV modeli Honda HR-V Sport nihayet Türkiye’de satışa sunuldu. Yenilenen iç ve dış tasarımı ile karşımızı çıkan SUV model kaputunun altında 1.5 litrelik hacime sahip turbo beslemeli bir i-VTEC benzinli motor bulunduruyor. Toplamda 182 beygirlik bir güç üretimine ve 220 Nm tork değerine sahip olan HR-V Sport modeline hep birlikte biraz daha yakından bakalım.

Honda HR-V Sport

Dış tasarımına baktığımız zaman Sport modelde bizi siyah detaylar ve ön kısımda bal peteği görünüme sahip bir ızgara karşılıyor. SUV model de yer alan siyah detayları aracın yan eteklerinde, jantlarda, yan aynalarda çamurluk kısmında ve arka tamponda görebiliyoruz. Ayrıca LED yapıdaki ön sis farlar, 18 inçlik jantlar, çift egzoz ve arkadaki spor tamponda spor modelin parlak siyah detaylarını tamamlar cinsten elden tekrardan geçirilmiş.

Honda HR-V Sport

Honda HR-V Sport Detayları

Aracın iç kısmına baktığımız zaman burada da dışarıdaki siyah detayları tamamlayan malzemeleri görebiliyoruz. Koltuk ve konsol bölgesinde siyah detaylar ile birlikte kullanılan kırmızı hatlarda SUV modelin sportif yönünü desteklemiş. Aracın alaşım jantları da dış tasarımda yer alan parlak siyah detayları destekler nitelikte. İç kısımda dikkat çeken bir diğer detay ise SUV modelin ses yalıtımı. Executive donanımı ile birlikte sunulan Aktif Gürültü Engelleme Sistemi sürücü ve yolcular için konforu tamamlayan detaylar arasında yer alıyor. Bu sistem sayesinde Honda HR-V 100 km/s hızla giderken iç kısıma sadece 65 dB’lik bir gürültü yansıtıyor. Aracın öne çıkan diğer donanım özellikleri ise şu şekilde;

  • Gelişmiş Multimedya Sistemi
  • Elektrikli Park Freni
  • Dokunmatik İklimlendirme
  • Tek Dokunuşlu Sinyal
  • Akıllı Dokunmatik İç Mekan Tasarımı
  • Şehir İçi Aktif Fren Sistemi

Şehir içinde kullanılan aktif fren sistemi düşük hızlarda sürücülerin karşılaşacağı kazaları önlemek amacıyla üretilmiş. Ayrıca radar teknolojisine de sahip olan Honda HR-V sürüş anında sürekli yolu tarıyor. Bu sayede herhangi bir çarpışma riski ile karşı karşıya kalındığında araç sürücüsünü sesli ve işitsel olarak uyarıyor. Ayrıca HR-V bu gibi durumlarda otomatik fren sistemini de devreye sokabiliyor.

Honda HR-V Sport

Japon üreticinin güvenlik sistemi olan ADAS’a yani Gelişmiş Sürücü Destek Sistemi’ne sahip olan SUV modelin arka ve ön kısımlarında kameraların yanı sıra artı radar sensörleri de bulunuyor. Çarpma enerjisini eşit bir şekilde dağıtan ACE™ (Gelişmiş Uyumluluk Mühendisliği) gövde yapısına da sahip olan araçta ayrıca 6 adette hava yastığı konumlandırılmış. Ülkemizde Platin Beyaz, Ralli Kırmızı ve Platin Gri olmak üzere 3 farklı renk seçeneği ile satışa sunulan Honda HR-V Sport Fiyatı ise 249.000 TL’den başlıyor.

Honda HR-V Sport

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Baver diyor

    Güzel araba gelsede alsak

  2. Cemal diyor

    Verdiğiniz haberler doğru ve güvenilir teşekkür ediyorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası