Yemek Kartı Paraya Çevirme

0

İşyerleri tarafından çalışanlara yemek yemeleri adına verilen yemek kartları, bazı durumlarda çalışanlar tarafından ihtiyaç halinde nakde çevrilebiliyor. Yılsonunda, içerisinde bakiye bulunması halinde de tutar ne olursa olsun, yemek kartı bakiyeleri sıfırlanmaktadır. Kartlarınızdaki bakiyeyi değerlendirmek amacı ile de kart bakiyenizi nakde çevirebilirsiniz. Aslında yasal bir yol olmayan ama suç da teşkil etmeyen bu durum yemek kartı paraya çevirme olarak biliniyor. Peki, yemek kartları nerede ve nasıl nakde çevrilebiliyor? Multinet, Ticket, Setcard, MetropolCard ve daha pek çok yemek kartı nasıl paraya çevrilir?

Multinet Yemek Kartı Paraya Çevirme

Multinet, Türkiye’nin uzun yıllardır kullandığı bir yemek kartı sistemi. Günümüzde yemek yenen pek çok cafe, restoran, esnaf lokantası ve AVM yemek alanlarında Multinet yemek kartı kullanılıyor. Hâl böyle olunca oldukça yoğun bir üye işyeri kitlesi yaratan multinet, tüm bunlar dışında market alışverişlerinde de geçerli. Peki, Multinet yemek kartı paraya nasıl çevrilir?

Multinet yemek kartı paraya çevirme işlemi, internet üzerinde bu işi yaptığını belirten ve komisyon karşılığında bakiyenizi üye işyerinden çekebilen işletmelerde gerçekleştirilebiliyor. Bu anlamda Multinet kartınızda 500 TL bakiye var ise bakiyenizin ’u ilâ ’si aralığında bir komisyon alarak, karttaki bakiyeyi nakde çevirebilirsiniz.

Setcard Yemek Kartı Paraya Çevirme

Setcard yemek kartı paraya çevirme işlemi, yine Türkiye genelinde oldukça yaygın olarak kullanılbilen Setcard üye işyerlerinde geçerli. Yerel marketler, bazı giyim mağazaları, lokanta, restoran gibi mekânlarda, üye işyeri sahibinin rızası ile komisyon karşılığında Setcard yemek kartınızı nakde dönüştürebilirsiniz.

Ticket Yemek Kartı Paraya Çevirme

Ticket, Türkiye’nin yemek kartı anlamında en eski sistemi. Ticket yemek kartı paraya çevirme işlemi, yine yoğun bir işyeri portföyüne sahip olunması dolayısıyla çokça tercih ediliyor. Öyle ki, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest gibi pek çok sosyal medya sitesinde, bu türde ilanlar dahi görebiliyorsunuz. Üye işyerinin rızası ile yapılan işlemler, komisyon karşılığında kart bakiyenizi nakde çevirmenize olanak sağlıyor.

MetropolCard Yemek Kartı Paraya Çevirme

MetropolCard, Türkiye’nin son zamanlarda tanıştığı yeni bir yemek kartı sistemi olsa da genel itibari ile diğer sistemlerden farksız. Ancak, MetropolCard henüz yukarıda sayılı üç sistem kadar yaygın değil. Bu nedenle internetten yapacağınız küçük araştırmalar dahilinde veya MetropolCard üye işyerine götüreceğiniz teklif karşılığında, komisyon karşılığı olarak kartınızı nakde çevirebilirsiniz. Bu sayede MetropolCard yemek kartı paraya çevirme işlemi sağlamanız mümkün.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası