Ford Yeni Ranger ve Raptor Pick-up ile Sınırları Zorluyor

0

Pick-up türü araçların vazgeçilmez markaları arasında yer alan Ford Yeni Ranger ve Raptor ile bu segmentteki araçlar arasındaki rakipsiz ve benzersiz özelliklerini korumaya devam ediyor. Pick-up modeli araçlar için çıtayı bir hayli yükselten Ford, yakıt verimliliğinin yanı sıra, sürüş rahatlığıyla da muhteşem bir deneyim sunuyor.

Ford Yeni Ranger Yakıt Cimrisi

EcoBlue motor teknolojisinden yararlanan Ford Yeni Ranger, adeta yakıt cimrisi bir araç olarak tüketiciyle buluşuyor. %19 oranında yakıt tasarrufu sağlamasıyla rakipleri arasından sıyrılmayı başaran araç, yeni 10 vitesli şanzımanının yanında 213 PS çift turbo motor gücüyle dikkat çekiyor. 500 Nm tork üreterek yüksek performans sağlayan 213 PS çift turbo motora sahip olan Ford Ranger, F150 Raptor’dan alınan ilhamla bir hayli geliştirildi.

Avrupa’da En Fazla Satan Pick-up Markası

Avrupa’da pick-up türü araçlar arasında en fazla satan araç olma özelliğine sahip Ford Ranger, yenilenen yüzüyle de zirvedeki yerini sağlamlaştıracağa benziyor. Daha akıllı, estetik, verimli ve güçlü bir yapısıyla artık daha fazla önce çıkıyor. Yeni bir yüze bürünerek rakipleriyle arasındaki farkı fazlasıyla açacağı düşünülen aracın, yakıt verimliliğiyle de ayrıca ilgi göreceği tahmin ediliyor.

Tüm özellikleri dikkate alındığında, kendi segmentinde bulunan bir araçtan beklenen neredeyse tüm özellikleri karşılıyor olması, Türkiye pazarında tüketicilerin daha fazla ilgisini çekmeye başlıyor. XLT 4X4 versiyonunda Türkiye’de senelik 2.501 TL vergiden avantaj sağlaması da, araca olan ilgiyi artıran nedenler arasında gösteriliyor.

Aracın Wildtrak versiyonunda ise, 9603 TL’lik bir MTV avantajı sunuluyor. Bu vergi avantajları nedeniyle Türkiye’de ticari işlerde de kullanım için ideal olan araç özelliğini koruyor. Yeni Ford Ranger, tüm özellikleriyle kendi sınıfında satış rakamlarında liderliğini korumaya devam edecek.

Ford Yeni Ranger ve Raptor Pick-up ile Sınırları Zorluyor

İlk Defa Görülen Akıllı Teknolojiler Yer Alıyor

Pick-up sınıfı araçlarda ilk defa kullanılan akıllı teknolojik özelliklere sahip olan araçta, Çarpışma önleme yardımcısı özelliğinin yanışı Akıllı Hız Sistemi gibi özelliklerde yer alıyor. Aracın herhangi bir çarpışma riski algılaması durumunda sesli ve görüntülü olarak uyarı vermesi, araca ayrı bir hava katmış.

Ayrıca bu sistemin en önemli özelliği, araç sürücüsünün bu uyarı için herhangi bir tepki göstermemesi halinde, hız ayarlaması yapmasıdır. Bunun için disklerin tepki vermesi için gerekli olan sürenin kısaltılması için hazırlık yapması, önemli bir özellik olarak öne çıkıyor. Buna rağmen sürücü çarpma uyarısına tepki vermemişse, araç bu kez otomatik frenleme yaparak kaza riskini en aza indiriyor.

Önce camda bulunan kamera teknolojisi ise, yolda bulunan hız levhalarını algılayarak aracın gidiş hızını buna göre ayarlıyor. Dijital gösterge paneliyle de şık bir görüntü sunan araç, Türkiye’de de sınıfının en iyi araçları arasında yer alıyor. Ford Raptor hakkında da daha detaylı bilgi edinmek için Tersine Mühendislikle Ford Ranger Raptor Tasarımı haberimizi inceleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası