Tersine Mühendislikle Ford Ranger Raptor Tasarımı

0

Dünyanın dört bir yanında tanınan ve bilinen Ford, geçtiğimiz zamanlarda yeni bir araç ile karşımıza çıktı; Ford Ranger Raptor. Ford’un inanılmaz ses getiren bu aracı, pek çok otomobil firması için merak konusu oldu. Devasa gövdesi ve nitelikli sürüş imkanlarıyla birlikte sektöre sürülen bu aracın, Avustralya ve Avrupa’da satışı gerçekleştiriliyor; Türkiye’de de satın almak mümkün.

ABD’de de satışı gerçekleştirilmeyen ve dolayısıyla pek çok Amerikalının ilgisini elde eden bu aracı PaxPower isimli, Teksaslı bir firma üretmeyi başardı. Tersine mühendislik yöntemleri kullanarak eski Ranger aracının üzerinde çalışan, Teksas eyaletinde bulunan firmanın çalışmaları meyvesini verdi.

Neredeyse Ford’un Ranger Raptor’üyle aynı olan bir araç üretmeyi başardılar. Bunu gerçekleştirebilmek için şirket, pek çok yerden gerekli ürünleri ve teçhizatları ithal etti. İthal edilen ürünlerin de kullanımıyla normal bir Ranger’ı, Ford’un yepyeni Ranger Raptor’üne dönüştürmeyi başardılar.

PaxPower’in Ranger Raptorü

PaxPower isimli Teksaslı firmanın ürettiği bu Ranger Raptor, gerçek Ranger Raptor’den ayırt edilemeyecek düzeyde. Bunu üretebilmek için ise klasik bir Ranger’ı neredeyse tüm malzemelerine kadar ayırması gereken firma, sabırlı ve çalışkan ekibiyle de birlikte Ranger Raptor oluşturdu ve ABD’de satışa sunulması bekleniyor.

Kesinlikle eşi benzeri görülmemiş bir çalışma gösteren firma, adeta aracı en başından, tekrar üretti. Araç’da yapılan sayısız değişimden sonra, aracın eski özelliklerinden yalnızca LED farların kaldığı biliniyor; aracın geriye kalan bütünü tamamen yeni ve şirketin tasarımı sonucu elde edilmiş.

Tersine Mühendislikle Ford Ranger Raptor Tasarımı

Ford Ranger Raptor Özellikleri

Normal bir Ford Ranger Raptor ile benzerlik gösteren aracın rengi mavi. Mavi rengi normal koşullarda Ford’un renk skalasında bulunmuyor. Bu sayede orijinal Ford Ranger Raptor araçlarından ayırt edilmesi sağlanıyor.

17 inçlik özel üretim jantlara da sahip olan bu araç, yepyeni bir araba. PaxPower şirketinin iddiasına göre bu araç 350 beygir gücü kapasitesine sahip. Orijinal Ranger Raptor’un 213 beygir kapasitesine sahip olduğu düşünülürse, bu değer, aracı gerçekten bambaşka bir araç yapıyor. Aracın ABD’de ne zaman satışa sunulacağı net olarak bilinmese de, fiyatlarının 65 bin amerikan doları civarında olacağı tahmin ediliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası