Tesla Yönetim Kuruluna 2 Yeni İsim Geldi

0

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, markanın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile gerçekleştirdiği anlaşma gereği yönetim kurula 2 yeni üye daha aldı. Gelen yönetim kurulu üyelerinden ilki milyarder Larry Ellison. En büyük yazılım şirketleri arasında gösterilen Oracle’ın kurucusu olan Larry Ellison’un 60 milyar dolarlık bir kişisel servete sahip olduğunu biliyoruz. Ayrıca Ellison, Tesla’nın kurucusu olan Elon Musk’unda yakın arkadaşı. Larry Ellison’ın elektrikli otomobil devinde yaklaşık olarak 1 milyar dolarlık hissesi de bulunuyor.

Diğer isim ise ABD merkezli mısır gevreği üreticisi olan Kellogg markasının eski yöneticisi Kathleen Wilson-Thompson. Kellogg şirketin de 17 yıllık bir tecrübeye sahip olan eski yönetici Kathleen Wilson-Thompson kariyerindeki oldukça parlak deneyimleri ile tanınıyor. İş dünyasının yakından tanıdığı isim şu anda da hali hazırda Walgreens Boots Alliance şirketinin başkan yardımcılığı ve küresel insan kaynakları görevinde bulunuyor.

Tesla Açıklaması

Yeni yönetim kurulu üyelerinin gelmesiyle alakalı açıklamalarda bulunan otomotiv devi Tesla’nın yönetim kurulu; ”Geçtiğimiz son bir kaç aylık sürede geniş bir araştırma içerisine girdik. Hali hazırda görevde olan yönetim kurulumuzun bilgi ve becerilerine sahip yeni bağımsız yönetim kurulu üyeleri aradık. Larry Ellison ve Kathleen Wilson-Thompson oldukça önemli iki isim. Ayrıca markamızın çıkışı olan sürdürebilir enerjiye iki isiminde oldukça tutkusu var.” ifadelerine yer verdiler.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası