Yapı Kredi EFT, Havale ve FAST

1

Bu başlıkta Yapı Kredi EFT, Havale ve FAST işlemleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabileceksiniz. Türkiye’de hizmet veren bankalardan bir tanesi olan Yapı Kredi, her koşulda müşterilerini memnun etmek için hizmetlerine devam eder. Dijital bankacılık alanında da son derece gelişmiş teknolojiye sahip Yapı Kredi, bankaya gitmeden mobil cihazlar üzerinden EFT ve Havale gibi işlemleri yapma fırsatını da kullanıcılarına sunar. Kullanıcılar kullandıkları mobil cihazlar sayesinde şubeye gitmeye gerek duymadan mobil cihazlarında bulunan Yapı Kredi İnternet Bankacılığı uygulaması ile diledikleri işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirebilir.

Bankacılık sektöründe gelişen en yeni adım ile Yapı Kredi kullanıcıları FAST sistem sayesinde artık EFT ve Havale işlemlerini saniyeler içerisinde gerçekleştirebilir. Merkez Bankası ile yürütülen ortak çalışmalar sonucunda kullanıcıların hizmetine sunulan FAST, kullanıcılara 7/24 EFT ve Havale işlemini yapabilme özgürlüğünü sunar. FAST, kullanıcılara daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmet sunma amacı ile geliştirilen bir bankacılık sistemidir. Merkez Bankası ile ortak çalışmalar sonucu oluşturulan FAST ile gün ve saat sınırı olmadan özgürce transfer işlemi yapabilmek mümkün olur.

EFT, Havale ve FAST Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi İnternet Bankacılığı uygulaması üzerinden her türlü EFT ve Havale işlemini yapmak son derece kolaydır. Banka kullanıcıları kendilerine ait hesaba giriş bilgileri ile kolayca internet bankacılığı uygulamasına giriş yapabilirler. Ardından uygulama içerisinde yer alan ‘EFT veya Havale Gönder’ seçenekleri arasından yapacakları para gönderim türünü seçerek işleme devam edebilirler. Bu aşamada alıcı bilgilerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesinin ardından gönderilmek istenen tutarın da girilmesi ile EFT veya Havale işlemi dakikalar içerisinde sonlanmaktadır.

İşlemlerin daha geniş bir zaman diliminde ve daha kısa süreler içerisinde gerçekleştirilmesini sağlayan FAST ile çok kolay bir şekilde EFT ve Havale işlemi yapmak mümkündür. Uygulama içerisinde yer alan Para Transferleri sekmesine gelen kullanıcılar buradan Hesaba EFT ya da Havale butonuna tıklayarak açılan yeni bölümden FAST sekmesine gelebilir ve burada girilmesi gereken bilgileri girerek işlemleri daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler.

EFT, Havale ve FAST Nasıl İptal Edilir?

Yapı Kredi FAST uygulaması, kullanıcılara birçok anlamda kolaylık sağlar. Kullanıcılar FAST ile gündelik yaşamda en sık kullandıkları şahsi bilgileri uygulamada paylaşarak kolay bir şekilde para transferi yapabilir veya hesaplarına transfer alabilir. Uygulama içerisinde yer alan ‘Kolay Adreslerim’ başlığı içerisine T.C kimlik numarası ya da Pasaport numarası gibi kullandığı şahsi bilgilerini yükleyerek kısa süre içerisinde bu bilgiler üzerinden para transferlerinin yapılması mümkündür.

FAST ile EFT ve Havale işlemlerinde kafa karıştıran birçok detay ortadan kalkar. Birçok durumda yanlış eşleşmeden kaynaklı hatalı işlemlerin önüne geçilir. Kullanıcıların paylaşmakta zorlandığı İBAN ve Hesap Numarası gibi bilgilere gerek kalmadan sadece tek bir bilgi ile FAST üzerinden kolayca EFT ve Havale işlemi yapılabilir. Kullanıcılar FAST uygulamasını talep etmedikleri durumlarda FAST seçeneğini kaldırarak normal koşullardan EFT veya Havale işlemini yapmaya devam edebilirler.

EFT, Havale ve FAST Ne Zaman Hesaba Geçer?

Yapı Kredi FAST uygulamalarını tercih eden kullanıcılar saniyeler içerisinde yapılan EFT veya Havale işleminin hesaplarına geçtiğini görebilirler. Bankacılık sistemine yeni bir düzenleme getiren FAST ile artık işlemler 7 gün ve 24 saat süre ile gerçekleştirilebilmektedir. Kullanıcılar ihtiyaçları olan her dakika internet bankacılığı sistemine veya mobil bankacılık uygulamalarına yapacakları giriş ile kolayca alıcının FAST bilgilerini girebilir veya kendi FAST bilgilerini vererek saniyeler içerisinde para transferinin tamamlanmasını bekleyebilirler.

Yapı Kredi FAST, kullanıcılarına sadece Türk Lirası üzerinden değil birçok yabancı para birimi üzerinden de işlem yapabilme imkânı sağlar. Kullanıcılar acil para transfer işlemlerinde Yapı Kredi FAST seçeneğini tercih edebilir ve saniyeler içerisinde işlemlerini gerçekleştirebilirler.

EFT, Havale ve FAST Ücretleri Ne Kadar?

Yapı Kredi FAST EFT ücretleri ile FAST EFT havale ücretleri kullanıcılar tarafından oldukça merak edilir. Yapı Kredi FAST işlemlerine resmi olarak uygulanacak olan işlem ücreti banka tarafından 1,14 TL olarak açıklanmıştır. Gün içerisinde mesai saatlerine denk gelen zamanlarda gerçekleştirilecek işlemler haricinde ise işlem ücretinin %50 oranında atacağı bilgisi de kullanıcılara sunulmuştur.

EFT, Havale ve FAST Hangi Saatler Arasında Yapılır?

Yapı Kredi bankasının kullanıcılarına sunduğu FAST uygulamasının en büyük özelliği işlem sırasında herhangi bir süre sınırlamasının bulunmamasıdır. Yapı Kredi Bankası müşterisi olanlar ve internet bankacılığı ya da mobil bankacılık uygulamasına sahip olanlar günün herhangi bir zaman diliminde hafta içi ya da hafta sonu fark etmeden diledikleri EFT ve Havale işlemini Yapı Kredi FAST özelliği ile çok kısa süre içerisinde yapabilirler.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Ahmet Kartal diyor

    Ben Fast uygulamasını seçmediğim halde Yapı Kredi denen sahtekar dolandırıcı banka Fast uygulamasıyla eft’den ücret alıyor nitelikli dolandırıcılık yapıyor kurumumuzla yapılan sözleşmede eft’den ücret alınmayacaktı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası