Yapı Kredi Sim Kart Bloke Kaldırma

0

Yapı kredi sim kart bloke kaldırma işlemlerinde ya da sim kartı bloke kaldırma işlemlerinde; Yapı Kredi müşteri hizmetleriyle yapılacak olan görüşmelerin sonucunda, problemlere hızlı olarak çözüm sağlanmaktadır. Yapı Kredi müşterilerinin, Yapı Kredi şubelerine gitmesine gerek kalmadan sim kartı bloke kaldırma işlemlerini yapmaları mümkündür. Bunun yanında; Yapı Kredi mobil bankacılığı ile internet bankacılığı ya da şubelerden yapılan bildirimler ile bloke kaldırma talimatları verilmektedir. Tüm bu işlem yöntemleri için öncelikler, Yapı Kredi müşterileri tarafından belirlenmekte olup, Yapı Kredi bankası güvenlik tedbirleri kapsamında banka sistemi tarafından yönlendirmeler yapılmaktadır.

Yapı Kredi Sim Kart Bloke Durumunda Hangi İşlemler Yapılamaz?

Yapı Kredi bankası tarafından sim kartlarına blokelerin koyulması hallerinde, mobil bankacılığı üzerinden bir takım işlemler yapılamamaktadır. Bloke edilen bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için bazı talimatların verilmesi gerekmektedir. Yapı Kredi güvenlik sistemi tarafından koyulan blokeler sonucunda müşterilerin yetkisinin kaldırıldığı bankacılık işlemleri şu şekildedir:

  • Yapı Kredi internet ve mobil bankaya erişim.
  • 3D Secure güvenli alışveriş sistemi.
  • SMS doğrulama kodu ile bankacılık şifre işlemleri.
  • Banka-Kişisel verilerin görüntülenmesi.

Yapı Kredi Sim Kart Bloke Sorunu Neden Yaşanır?

Ülkemizde bulunan tüm banka müşterilerinin yaşamış olduğu bu sorun sıklıkla karşılaşılan bir problemdir. Sim kartlarının 4.5 değişikliği sebebiyle ya da numara değişikliklerinin yapılması gibi durumlar da Yapı Kredi güvenlik sistemi tarafından; güvenlik ihlallerinin yaşanması htimali sebebiyle sim kartı blokesi aktifleştirilmektedir. Ortaya çıkan bu sorunların çözümleri aşağıda yer alan detaylarla belirtilmiştir. Belirtilen detayların yapılmasıyla Yapı Kredi Sim Kartı Bloke Kaldırma İşlemleri kolaylıkla güvenli olarak gerçekleşecektir.

Yapı Kredi Sim Kart Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi Çağrı Merkezi Sim Kartı Bloke Kaldırma

Sim kartı blokelerinin kaldırılması talimat işlemi , Yapı Kredi müşteri hizmetleriyle irtibat kurulmasıyla da verilebilmektedir. Müşteri hizmetleriyle irtibat kurulmasının ardından, Yapı Kredi bankası hesabına kaydı bulunan sim kartı kayıtlı telefon hattı üzerinden; Yapı Kredi müşteri hizmetleri aranarak; bankaya ait sesli yanıt sisteminin yönlendirme yapması beklenir. Çünkü banka sisteminin, bloke olan hat tarafından aranması durumunda otomatik yönlendirme sağlanacaktır.

Yapı Kredi çağrı merkezi tarafından sim kartlarının blokelerinin kaldırılması amacıyla; ilk öncelikle 0850 222 04 44 müşteri hizmetleri aranmalıdır. Müşteri hizmetleri sistemi kapsamında , devreye giren sesli yanıta “Sim Kartı Blokesi Kaldırma” söylenerek müşteri hizmetleri yazılım sistemi tarafından otomatikman ilgili menüye yönlendirme sağlanacaktır. Yapı Kredi çağrı merkezi hizmeti üzerinden sim kartı blokelerinin kaldırılması için ilk önce sesli yanıt sisteminin, işlem güvenirliliğinden emin olması gerekmektedir. Bu sebepten ötürü Yapı Kredi müşteri temsilcileri tarafından, kimlik doğrulamasının yapılması beklenir.

Yapı Kredi ATM Sim Kartı Bloke Kaldırma İşlemi

Bloke koyulmuş olan sim kartı eşliğinde, Yapı Kredi’ye ait ATM’ler üzerinden sim kartı bloke kaldırma işlemleri yapılmaktadır. Bunun için ilk önce en yakın Yapı Kredi ATM’lerine gidilerek; kredi kartı ya da banka kartı ile ATM girişinin yapılması sağlanmalıdır.

ATM’ye giriş yapılmasının ardından; Yapı Kredi ATM ekranına gelen “Sim Kartı Bloke Kaldırma” butonuna basılarak, ATM’nin yönlendirmesi ile tüm yönlendirmeler izlenir. ATM yardımıyla sim kartı bloke kaldırma işlemi talimatının ATM sistemi tarafından olumlu sonuçlanması durumunda sim kartı bloke kaldırımı gerçekleşecektir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası