Mercedes G Serisi Elektrikli Modeller İle Yoluna Devam Edecek

0

Mercedes markasının hem yüksek fiyatlı hem de yakıtı sünger gibi çeken modeli olan G serisinin, elektrikli değişkesine kavuşacağı ifade ediliyor. Markanın en yükse fiyatlı modelleri arasında yer alan bu serinin elektrikli örneğinin de yüksek fiyatlı olacağı düşünülüyor. Alman menşeli otomobil firması Mercedes’in G serisinin yakıt tutumu adına tasarlanmış olduğunu söylemek çok da olanaklı olmuyor. Yakıtı adeta süngerin suyu çektiği gibi çektiğini söyleyebileceğimiz Mercedes G serisi, çok yakında bu şandan kurtulacak gibi görünüyor.

Kaldırılması Söz Konusu Olan Mercedes Benz G Serisi, Sıfır Sürümle Yollara Çıkacak

Mercedes markasının üst kuruluşu sayılan Daimler’in Dijital Dönüşüm Bölümü sorumlusu Sascha Pallenberg, kendisine ait Twitter hesabından bir gönderi paylaştı. Pallenberg, paylaşmış olduğu yazıda şirketin CEO’su Kallenius’un ‘Mercedes-Benz G-Serisinin sıfır sürümlü bir versiyonu sunulacak’ ifadelerinde bulundu.

Daimler şirketinin Dijital Dönüşümden sorumlu yetkilisi Sascha Pallenberg, göndermiş olduğu tweet üzerinde ayriyeten geçmiş dönemlerde Mercedes G serisinin tam anlamıyla kaldırılıp kaldırılmaması hususunun düşünüldüğünü, kendininse Mercedes’in kaldırılacak olan son modelinin G serisi olması lazım şeklinde ifadelerde bulundu.

Mercedes G Serisi Elektrikli Modeller İle Yoluna Devam Edecek

Mercedes Son Zamanlarda Elektrikli Vasıtalar Hususu Üzerine Yoğunlaşmış Vaziyette

Bu husus neticesinde elektrikli vesaitlerin otomotiv sektörünün geleceğini kapsayacağını düşünenler büyük oranda çoğunlukta ve görünüş itibariyle Mercedes de bunlardan birisi konumundadır.

Firma, bu yıl Frankfurt Motor Show’a dâhil olmuş ve burada da Micro ile beraber ortak olacak biçimde ürettiği elektrikli scooter’a ait birtakım fotoğraflar paylaşmış bulunuyordu. Mercedes firmasının araç fihristindeki en yüksek fiyatlı modellerden yalnızca biri olan G serisinin elektrikli vesait serisi zemininde çıkmasına da muhtemel olarak bakılıyor.

Aracın elektrikli versiyonunun ne denli pahalı olacağını, G serisinin an itibariyle ülkemiz içerisindeki ücretine bakarak tahmin edebilmekteyiz. Mercedes G serisi, Türkiye’de takribi olarak 1,5 milyon TL oranındaki fiyatlarla satışa çıkarılıyor.

Aracın yollara çıkacağı zaman ise şu an belli değil. Görünüş itibariyle firma, elektrikli vasıtalara olan yatırımlarını çoğaltarak sürdürecek. Mercedes’in bu ataklarının gelecekte doğuracağı neticeleri beraber göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası