İngiltere’de Otomotiv Sektörü Üretime Geçmeye Hazırlanıyor

0

Corona virüs salgını önlemleri kapsamında durma noktasına gelen otomotiv sektörü, İngiltere’de de zorlu günlerden geçiyor. Otomotiv markaları tekrardan tesisleri faaliyete geçirmek adına İngiliz hükümeti ile masaya oturdu. Dün İngiliz hükümeti ve otomotiv temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda, belirli şartlar altında anlaşmanın gerçekleştiği bilgisi verildi.

Edinilen bilgilere göre toplantıda hükümet yetkilileri ve marka temsilcilerinin yanı sıra sektörün öncü dernekleri de yer alıyormuş. Ulusal Distribütörler Derneği (NFDA) ve Otomobil Üreticileri Derneği (SMMT) gibi dernek yöneticilerinin de bulunduğu toplantıdan ise olumlu sonuçlar ortaya çıkmış durumda.

Otomobil Üreticileri Derneği yöneticisi olan Mike Hawes geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada otomotiv sektörünün acil bir şekilde desteklenmesi gerektiği vurgusu yapmıştı. Mike Hawes gerekli önlemler dahilinde otomotiv tesislerinin tekrardan faaliyete geçmemeleri yaşanan problemin her geçen gün daha çok büyüyeceğini belirtti.

Gerçekleşen anlaşma hem otomotiv sektörü için, hem de İngiltere ekonomisi için aslında büyük önem arz ediyor. Toplam da ülkede otomotiv sektöründe 500 bin işçi çalışıyor. İngiltere ekonomisinin ise 200 milyar pound’luk gelirini sadece otomotiv sektörü karşılıyor. Tesislerin ne zaman üretimine başlayacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmazken, ekonomik kaygıların ani kararlar verdirmesinin sonucunu önümüzdeki süreçte hep birlikte görmüş olacağız. Umarız ki tedbirler elden bırakılmaz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası