Yerli Otomobil İçin Mesleki Eğitim Programı Açılıyor

0

Geçen hafta tanıtılan yerli otomobil için mesleki eğitim programı açılmasına karar verildi. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yerli otomobilin üretimi sırasında gerekli olacak olan uzman eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için yeni bir bölüm açılacak. Elektrikli Araçlar adını taşıyacak olan bu yeni teknik dalda motorlu ve elektrikli araçların eğitimi verilecek. Yerli araba üretimine neredeyse 60 yıl önce başlanmış ve kesintiye uğramıştı. Bu defa yerli otomobil üretiminin gerçeğe dönüştürülmesi için yeni otomobilin en iyi özelliklere sahip olması amacıyla eleman ihtiyacının da kendi imkanlarımızla karşılanması isteniyor.

Dört Bin Kişiye İş İmkanı

Sedan ve SUV modellerinin prototiplerinin de sergilenmesinin ardından Türkiye dünyanın en büyük markalarıyla yarışa girmeye hazırlanıyor. Tanıtılan aracın tasarım ve özellikler bakımından oldukça etkileyici olması da bu yarışın başarıyla tamamlanacağını gösteriyor. Ancak arabanın maliyeti ve satış fiyatı noktasında henüz açıklama yapılmadı.

2021’de üretimine başlanacak olan araçların üretim aşamasında dört bini geçen sayıda vatandaşa iş imkânı verilecek. 22 milyarlık dev bir yatırımla kurulacak olan tesisin eleman ihtiyacını da MEB üstlenmiş oldu. İlk defa açılacak olan bu bölümde elektrikli araçların üretim eğitimi verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığından da konuyla ilgili açıklamalar gelmeye başladı. MEB Ziya Selçuk yaptığı açıklamalarda nitelikli bir iş gücüne ihtiyaç olduğunu ve bunun için de çalışmalara başladıklarını söyledi. Bakan Selçuk açıklamasında bu yeni projenin Bursa’daki bir teknik lisede yapılacağını aktardı. Planlamalara göre 2020-2021 eğitim öğretim yılında bölüme öğrenci alınmaya başlanacak. Bölüme alınacak öğrenciler LGS ile belirlenecek. Eğitim kapsamında öğrencilere hibrit araç, bataryalar, elektrikli araç, sensör gibi alanlarda eğitimler verilecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası