Aston Martin AMB 001 ile Motosiklet Piyasasına Giriyor

0

Aston Martin ile Brough Superior işbirliği sonucu Aston Martin AMB 001 firmanın ilk motosikleti olarak ortaya çıktı. 180 beygir gücüne sahip AMB 001 yalnızca 100 adet olarak üretilecek. Motosikletin ilk teslimatı ise gelecek yılın sonunda yapılacak.

Dünya çapında en gözde otomobil üreticileri arasında yer alan Aston Martin, karşımıza şimdiye kadar hep süper niteliklere sahip spor otomobillerle çıkıyordu ancak bu defa bambaşka bir ürün ile karşımıza çıktı.

Aston Martin ile Brough Superior arasında gerçekleşen ortak çalışma ve iş birliği neticesi olarak Aston Martin AMB 001 adı verilen bir motosiklet ortaya çıktı. Aston Martin tarafından geliştirilen bu ilk motosiklet, markanın otomobillerde gösterdiği başarı kadar motosiklet alanında da başarılı olduğunu herkese gösteriyor.

Araç Modellerinden Esinlenmiş Bir Motosiklet

Aston Martin ilk motosikletini tasarlayıp geliştirirken, şirkete ait popüler araç modellerini ilham kaynağı olarak almış. Bu ilk motosikletin tasarımı ise tamamıyla Aston Martin mühendisleri tarafından yapılmış.

Aston Martin AMB 001 motosikletin tasarımına yakından bakıldığında, şirketin efsane araçları DB, Vantage ve Valkyrie gibi modellerinden esinlenilen izler gayet net bir biçimde görülebiliyor.

Aston Martin AMB 001

Modern ve Şık Tasarım

Son derece modern ve şık bir tasarımı bulunan AMB 001’in kaporta kısmında karbon fiber malzeme ile çalışma yapılmış. Motosikletin tasarımındaki tüm ayrıntılar, bu motosikletin tam anlamıyla bir güç makinesi olduğunu ortaya çıkarıyor. Tasarım ile verilen bu mesaj zaten AMB 001’in 180 beygir güce sahip motoru ile de ortaya konuluyor.

AMB 001 teknik olarak 180 beygirlik gücü, sahip olduğu turboşarj özellikli V-twin motorundan karşılıyor. Şimdiye dek ne Aston Martin ne de Brough Superior’un turboşarj özellikli bir motor üzerinde çalışmamaları, bu motoru iki şirket açısından da önemli bir noktaya taşıyor.

Aston Martin ile Brough Superior işbirliği sonucu ortaya çıkan bu güç makinesi, yalnızca 100 tane üretilecek. İlk motosiklet teslimatı için belirlenen tarih ise gelecek yılın sonu. Tam anlamıyla özel olan bu motosikletin sunulacağı fiyatında 120 bin dolar olarak açıklanması bekleniyor. Yani güncel döviz kuru ile Türk lirası karşılığı 690 bin TL civarlarında bir fiyat ortaya çıkıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası