Mercedes A Serisi Cenevre’de Göz Kamaştırdı

0

Premium otomobil sınıfının oldukça iddalı isimlerinden biri olan Mercedes katıldığı Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçileri büyülemeyi başardı. Fuar’da Mercedes A Serisi ile boy gösteren Alman otomotiv devi şirket yeni model ile birlikte geliştirilmiş güvenlik teknolojileri, yüksek teknolojilere sahip daha verimli motorlar ile sahne aldı. CLS modeline benzeyen tasarımına ek, A Serisi daha agrasif ve sportif bir görünüme sahip.

Düz bir şekilde yerleştirilen LED farlar, krom işlemeli detaylar ve meşale görünümü verilen gündüz farları yeni tasarımda ilk bakışta öne çıkan detaylardan. Diğer modellere oranla Mercedes A Serisi 2018 daha belirgin hatlara sahip ve buda ona ayrı bir dinamik görünüm kazandırmış. Arka kısımda ise öne tarafı destekleyecek çarpıcı bir tasarım bulunuyor. Konumlandırılmış geniş çamurluklar ve iki bölgeli stop lambalar oldukça göz dolduruyor.

İç mekan tasarımına baktığımız zaman da Alman otomotiv devinin etkileyici tasarımını her detayda görebiliyorsunuz. Yeni A Serisi’nin iç tasarımı da geliştirilmiş teknolojiler ve birinci sınıf malzemelerden oluşuyor. 64 farklı ortam aydınlatma seçeneği bulunan otomobilin konsol bölgesinde düz bir multimedya ekranı da yer alıyor. Otomobil Opsiyonel olarak 2 farklı 7 inçlik ekran ile satışa sunulacak. Ayrıca istenildiği taktirde 10.25 inçlik boyuttaki bir ekran seçeneği ile de teslim edilebiliniyor.

Mercedes A Serisi Cenevre'de Göz Kamaştırdı

Mercedes A Serisi İlgiyi Hak Ediyor!

2018 A Serisi‘nde uzatılmış dingil mesafesi artık araç içinde de daha geniş bir alan sunuyor. Sürücü ve yolcu odaklı hale getirilen otomobilin artık baş, diz ve omuz mesafeleri beklentileri karşılayacak düzeylere ulaşmış durumda. Ayrıca eski modeline oranla bagaj kapasitesi de arttırılmış olan A Serisinin 370 litrelik bagaj kapasitesi bulunuyor. A Serisi’nin güvenlik sistemleri ve teknolojileri S Serisi modellerinden alınmış. Uygulanmış ve öne çıkan bazı güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Mesafe Asistanı
  • Acil Durum Durma Asistanı
  • Şerit Değiştirme Asistanı
  • Aktif Fren Sistemi

Gibi öne çıkan bir dizi güvenlik asistanları ile birlikte A Serisi otomobilleri daha güvenilir bir otomobile dönüştürülmüş. Otomobil Avrupa pazarında 3 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Bunlar; A 200 ve A 250 olmak üzere iki farklı benzinli motor seçeneğine ek olarak A 180 D olarak da dizel versiyon ile asfalta inecek. A 200 seçeneğinde 6 ileri manuel şanzımana ek olarak 1.4 litrelik dört silindirli benzinli motoru 163 HP güç ve 250 Nm tork üreten bir yapıya sahip 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzımanlı olacak. Yine benzinli seçenekte yer alan A 250 ise 2.0 litrelik 4 silindirli 224 HP ye kadar güç üretebilen 350 Nm tork gücüne sahip bir ünite ile satılacak. Dizel motor seçeneğine baktığımız zaman ise 4 silindirli 1.5 litrelik 116 HP’ye kadar güç üretimi sağlayabilen, 260 Nm tork üretimine sahip bir motor göze çarpıyor. A 250 ve A 180 seçenekleri 7G-DCT çift kavramalı şanzımanlar ile birlikte gücünü her zaman en iyi şekil de asfalta aktarabilecek yapıda olacak.

Mercedes A Serisi Cenevre'de Göz Kamaştırdı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası