BMW Android Auto Desteğini Nihayet Tüm Modellere Getirdi

0

Alman otomotiv devi BMW Android Auto özelliği ile akıllı telefonların araca bağlanabilmesi özelliğinin gelecek yazdan itibaren arabalarında olacağını ilan etti. Bu konuda gelen baskılar sonucu Alman otomobil üreticisi BMW, yaptığı açıklama ile iDrive 7.0 adı verilen kontrolör sistemine ayrıca Android işletim sistemine sahip cihazlar için Android Auto desteğini ekleyeceğini de duyurdu. Bununla birlikte Alman devi, iOS cihazların araca bağlanmasında kullanılan Apple CarPlay özelliğine yönelik etkinleştirme için istenilen ücretten de vazgeçildiğini açıkladı.

Kullanıcı Yorumları Doğrultusunda Alınan Karar

Markanın, ürün geliştirme ve yönetiminden sorumlu olan ismi Peter Henrich konuyla alakalı açıklamasında “ Çok sayıda BMW kullanıcısı, yoldan herhangi bir sapma olmadan ve dikkatlerini dağıtmayacak şekilde, Android akıllı telefonlara ait bazı özellikleri güvenli biçimde kullanabilmek için BMW araçların içerisinde yer alacak Android Auto sisteminin faydasını ve önemini belirtti” şeklinde ifadeler kullandı. Henrich, bu açıklamanın devamında ” 2020 yılı Temmuz ayından başlamak üzere iDrive 7.0 sistemi bulunan tüm araçlarda Android Auto sistemi de yer alacak” dedi.

Geçen yaz Google tarafından, Android Auto sistemine yönelik yapılan güncellemeler sonrasında sistem ilk çıktığı 2015 yılındaki durumundan çok farklı bir hale geldi. Artık herhangi bir bağlantı gerçekleştirmek için hiç bir kablo kullanımına gerek bulunmuyor. Ancak bu özellik belirli Galaxy, Pixel, Note ve Nexus cihazları için geçerli durumda.

Android Auto sistemi, Google tarafından üretilen ve android işletim sistemi ile çalışan cihazların kullanabileceği bir gösterge ünitesi şeklinde çalışıyor. İlk olarak 25 Haziran 2014 tarihinde Google I/O etkinliği sırasında tanıtılan sistem 19 Mart 2015’de ise yayımlandı. Yaklaşık olarak 40 farklı otomobil şirketi ile gerçekleştirilen anlaşmalar neticesi hayata geçen sistemde aracın içinde yer alan teknolojik donanım özelliklerine rahatlıkla erişim sağlayabiliyorsunuz.

BMW Android Auto Sonrası İlk Marka Olabilir Mi?

Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerinin bu şekilde sunumuyla birlikte BMW otomobil kullanıcıları, fazladan hiçbir ücret vermeden araç içerisinde, telefonlarını diledikleri gibi bağlayıp, istedikleri şekilde kullanabilecekler ancak bu desteği sağlayan ilk şirket BMW mi olacak, bunu ise zaman gösterecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası