Ford Mustang Mach-E Mavi Ovalin En Heyecan Verici İsmi

0

Efsane araç modellerinden Mustang’e sahip olan Ford, yenilikçi çözümleri ile full elektronik SUV modeli olan Ford Mustang Mach-E modelini 17 Kasım’da resmi tanıtım töreni ile tanıtmayı planlıyor. Amerika’nın otomotiv devi Ford’un tanıtacağı yeni SUV aracı hem Mustang’ten ilham alarak otomobilden devşirilmiş hem de fiyatı ile cep yakacakmış gibi görünüyor.

17 Kasım Tarihine Dikkat

Ford Mustang Mach-E ile alakalı tanıtım henüz gerçekleştirilmese bile Ford’tan bilgiler sızmaya ve tasarım üzerindeki detaylar dillendirilmeye çoktan başladı bile. Yeni Ford SUV modeli Mustang Mach-E ile ilgili dikkat çeken ilk detay tamamen elektrikli ve elektronik olduğu ile alakalı. Araç adından da anlaşılacağı üzere Mach-E, yani elektrikli mekanik ve makine sistemi üzerine kurulu.

Eski Mustang’ten ilham alarak modeli üzerine çalışılan araç için 17 Kasım tarihinde Los Angeles’ta gerçekleşecek olan Otomobil Fuarında resmi tanıtım gerçekleştirilecek. Tanıtıma 2 gün kala Mustang sevenlerin ağzını sulandıran bilgiler akmaya devam ediyor. Ayrıca aracı satın almak için peşinat depozitosu olarak 500 Amerikan Doları yatıran herkesten ön sipariş alınıyor.

Ford Mustang Mach-E Mavi Ovalin En Heyecan Verici İsmi

Ford Mustang Mach-E Fiyatı Cep Yakacak mı?

Mustang Mach-E fiyatı ile cep yakacak mı bilinmez, ancak Türkiye standartlarında satın alabilecek kişilerin kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz. Mach-E’nin piyasa çıkış fiyatı olarak 50.000 ABD Doları gibi bir rakam telaffuz ediliyor.

Bu rakam Amerika sınırları içerisinde yaşayıp bu ülkede Mach-E kullanmak isteyenler için cüzi bir fiyat olsa bile aracın Türkiye sınırları içerisine girip TL cinsinden vergilendirilmesi, ötv eklenmesi, gümrük vergilerinin hesaba katılması ve satışına yönelik kar payları ile birlikte, yerli pazarda en az 1.000.000 TL dolaylarında satışa sunulması aşikâr.

Ford’un birkaç yıldır üzerine önemle düştüğü konu olan elektrikli araç üretimi adına 11 Milyar dolardan fazla yatırım yapıldığı düşünüldüğünde, Mach-E ile bu pazara hızlı bir giriş ve Tesla ile rekabet oldukça önemli. Gelecek yıl birbirinden farklı elektrikli araçlar ile bu kategoride güçlenmek isteyen Ford, iki gün sonra gerçekleşecek olan Los Angeles Otomotiv Fuarı ile birlikte bu anlamda herkesi şimdiden merakta bırakmış durumda.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası