Erken Kredi Kapatma Nasıl Yapılır?

0

Bankalardan kullanmış olduğunuz herhangi bir krediyi; erken kredi kapatma avatajlarıyla birlikte sonlandırmak istediğiniz zaman izlemeniz gereken iki seçenek vardır. Bu yollardan birincisi kredi kullandığınız bankanın herhangi bir şubesine giderek kredinizi kapatmak istediğinizi belirtmek. Bu yöntem ile kısa süre de kredinizi kapatabilirsiniz. İzleyebileceğiniz ikinci yöntem ise internet bankacılığı veya mobil bankacılık sistemini kullanarak kredinizi kapatmak. Mobile bankacılık sistemini kullanıyorsanız veya internet bankacılığı ile mevduat hesabınızda bulunan para ile kredinizin tamamını kapatabilirsiniz.

Ne kadar İndirim Olur?

Kredinizi erken kapatmak istediğinizde ödediğiniz taksit sayısına göre indirim alıyorsunuz. Kredi ödeme planında yer alan ödemelerde kredinizin faizi ilk taksitlere daha fazla olacak şekilde planlanmıştır. Bu nedenle ödediğiniz ilk taksitler anaparadan daha çok faizin yer aldığı taksitlerdir. Taksit ödemeye devam ettiğinizde ödediğiniz faiz miktarı azalır ve anapara ödemeniz fazlalaşır.

Bu nedenle kredinizi erken kapatmak istediğinizde oluşacak indirim oranı ödediğiniz taksit sayısına bağlı olarak hesaplanır. Eğer ilk taksitleri ödüyorsanız faiz ödemeniz az olduğu için yüksek bir indirim alabilir, eğer taksitlerin çoğunu ödemişseniz alacağınız indirim çok az olacaktır. Kredinizi erken kapatmanız durumunda hayat sigortasına bağlı olarak geri ödeme de alıyorsunuz.

Erken Kredi Kapatma Nasıl Yapılır?

Kullandığınız krediyi erken kapatmak istediğinizde banka şubesine gidebilir ve kredi bölümünde yer alan müşteri temsilcisi ile görüşerek kredinizi kapatmak istediğinizi belirtebilirsiniz. Müşteri temsilcisi işleminizi çok kısa süre de yapacak ve mevduat hesabınızda yer alan para ile kredinizi kapatacaktır.

Erken kredi kapatmak istediğinizde internet bankacılığı veya mobil bankacılık sistemine giriş yaparak kredilerim bölümüne gelmelisiniz. Kredilerim bölümünde kullanmış olduğunuz ve ödediğiniz kredi karşınıza çıkacaktır. Kredi üzerine tıkladığınızda ödeme bilgileri ile birlikte karşınıza taksit ödeme ve kredi kapatma seçenekleri çıkacaktır. Bu seçeneklerden kredi kapatma seçeneğine tıkladığınızda şimdi kapatılırsa ödenecek miktar yazılı seçeneğe tıkladığınızda karşınıza onay sayfası gelecektir. Onay sayfasında kredinizi kapatmak istiyor musunuz sorusuna evet olarak cevap verdiğinizde kredinizi kapatmış olacaksınız. Erken kredi ödemelerinde faiz indirimi alacağınız için toplam ödenecek miktardan daha düşük bir miktar ödeme yapabiliyorsunuz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası