KKTC, Yerli Elektrikli Otomobili Da Vinci’yi Tanıttı

0

Otomotiv sanayindeki Türk gelişmeleri KKTC yerli elektrikli otomobili Da Vinci ile sürdürdü. Yılın başında da Türkiye yerli otomobilini tanıtmıştı. Doğu Akdeniz Üniversitesi merkezli Elektrikli Araç Geliştirme Da Vinci adlı elektrikli otomobili geliştirdiğini açıkladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen elektrikli otomobil bir kere şarj edilince 100 km kadar yol yapabiliyor. Elektrikli otomobil şu an tek kişi kapasiteli ancak ilerde bu durumun da gelişeceği uzmanlar tarafından basınla paylaşıldı.

Araç lityum-iyon bataryasına sahip. Aracın bu bataryası hızlı şarj desteği olursa 30 dakikada eğer hızlı şarj desteği yoksa 3 saatte tamamen dolabiliyor. Doğu Akdeniz Üniversitesinin elektrikli otomobili olan Da Vinci’nin sürücünün arkasında ve önünde olmak üzere 2 tane hava yastığına sahip. Da Vinci’ye eklenen gece görüş kameraları sayesinde her türlü kör noktayı görmek mümkün oluyor. Araçtaki bu 4 gece görüşlü kamera arabayı kaza yapmaktan koruyan özelliğe sahip yapıyor.

Da Vinci Hakkında Bazı Bilgiler

Aracın fren sistemi, iki silindir devreli fren sistemidir. Araçtaki rejeneratif fren sistemi sayesinde frene her basıldığında batarya kendini yeniden şarj edebiliyor. Bu sayede de araç oldukça tasarruf sağlıyor.

KKTC, Yerli Elektrikli Otomobili Da Vinci'yi Tanıttı

Da Vinci tanıtılırken araç Lefkoşa-Mağusa arasında 80 km’ye varan mesafeyi 1 TL’ye gidebildiği açıklandı. Aracın ne denli ucuza bir taşıma yaptığını bize gösteren bir kanıt da bu özelliğidir. Ayrıca araç içindeki üniteler sayesinde küçük elektronik eşyaları kullanmak mümkün hâle geliyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrikli Araç Geliştirme Merkezi Başkanı Davut Solyar aracın en kısa zamanda kampüs içinde kullanılacağını bildirdi. Araca ait he türlü özelliği yakın zamanda açıklamayı düşündüklerini bildiren Solyar, aracı geliştirmek için de çalışmaların sürdüğünü belirtti. En büyük amaçları olan araç kapasitesini artırma hedefi yakın zamanda gerçekleşecek gibi duruyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası