Ücretsiz Kredi Notu Sorgulama (Öğrenme) Nasıl Yapılır?

0

Bankacılık işlemlerinden faydalanmak için, kredi notunun yüksek olması bir zorunluluktur. Bu sebeple her bireyin, ister kendi işinde çalışsın, ister maaşlı başka bir işte çalışsın kredi notunu düzenli olarak takip etmesi gerekir. Bankacılık işlemlerinden faydalanan her insanın kredi notu bulunur. Geçmişte veya günümüzde bankadan kredi çekmek, bankaya kira, fatura gibi aylık ödemeleri yapmak veya banka kredi kartlarından kullanmak, kredi notu verilmesi için yeterlidir. Fakat kredi notunun yüksek olması için tüm bu bankacılık işlemlerini titizlikle yapmak gerekir. Kredi ödemelerinin birkaç ay gecikmesi, kredi kartı borçlarının birikmesi veya fatura ödemelerinin gününden geç yatırılması, kredi notunu düşürür.

Kredi notu, aylık harcamalar değerlendirilerek, birkaç ay ara ile güncellenen bir veridir. Banka kredisi kullanarak iş yapan kurumların veya kredi çekerek yatırım yapan şahısların, sıkça kredi notu sorgulama işlemi yapması gerekir. 0 veya sıfıra yakın çıkan kredi notunda, bankadan her hangi bir kredi çekmek imkânsızdır. Kredi notunun ortalama seviyesi ise 1200 ve 1300 seviyesidir. Bu oranda çıkan kredi notunu, birkaç ay içinde yükseltmek mümkündür. Kredi kartı aylık taksitlerinin düzenli ve gününde yatırılması, kredi ödemelerinin tek seferde kapatılması ve fatura ödemeleri için banka kredi kartına otomatik ödeme talimatı verilmesi, kredi notunun 3 ay sonunda 1500 seviyesine çıkmasını sağlar. Ücretsiz kredi notu sorgulama yaparken, dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar vardır.

Ücretsiz Kredi Notumu Nasıl Öğrenebilirim

  • Ücretsiz kredi notu sorgulama; banka şubesine giderek yapılan kredi notu sorgulama işlemi, diğer yöntemlerin aksine ücretsizdir. Yalnızca kalabalık olan banka şubesinde sıra beklemek gerekir.
  • Evden kredi notu sorgulama; banak şubesine giderek kredi notunu öğrenmek için vakti bulunmayan kişilerin, evden kredi notu sorgulama yapması mümkündür. İnternetten sorgulama yapacak kişilerin, Findeks resmi internet sitesine giriş yapması ve birkaç özel bilgi girerek, kredi notunu öğrenmesi mümkündür.
  • Telefon bankacılığından kredi notu sorgulamak için ise kredilerim sayfasına geçmek ve kredi bilgilerim kısmından sorgulama yapmak mümkündür. Fakat hem Findeks sorgulama için hem internet bankacılığı ile sorgulama için, 5-6 TL para kesintisi yapılır.
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası