Avukatlık Olana Kredi Veren Bankalar – İcralık Olan Kredi Çekebilir mi?

0

Bankalarla olan ilişkiler, kişinin tüm finansal durumunu etkilemektedir. Çeşitli nedenlerle ödenemeyen banka borçları, yasal sürecin sonunda avukat kanalına sevk edilir. Ve avukatlar, borçluya bazı seçenekler sunarak borcu tahsil etmeye çalışır. Bu duruma gelen banka müşterilerinin bankalardan tekrar kredi alması çok zordur. Hukuki süreç bitene ve borç ödenene dek bankalar bu kimseye kredi kullandırmaz. Fakat yine de şartları zorlayarak bazı koşullar doğrultusunda avukatlık olana kredi veren bankalar bulunmaktadır.

Avukatlık Borcu Olana Kredi Kullandırmak

Bankalar, kullandırdıkları kredileri müşteri ile karşılıklı güven hususuna dayandırır. Borcun düzenli olarak ödenmesi, bankanın güvenini kazanmak demektir. Ve bu borcun ödenebileceği kaynakların olması, güven unsurunu canlandırır. Ancak avukata intikal eden borçlar güveni sarsan bir durumdur. Böyle bir halde banka, borcunu tahsil edebileceğine bazı teminatlar görmek ister. Örneğin banka müşterisinin üzerinde kayıtlı mallar varsa, bu bir teminattır. Ya da borca bir diğer kişinin kefil olması bankanın avukatlık bir kimseye kredi kullandırmasına sebep olabilir. Günümüzde bazı bankalar, avukatlık borcu olan kimselere bu koşullar dahilinde kredi kullandırmaktadır.

Avukatlık Borcu Olanların Kredi Başvurusu

Bankalar, bir müşteriye kredi kullandırırken, öncelikle kredi notunu değerlendirmeye alırlar. Kredi notu, banka müşterisinin bankalarla yaptığı çalışmaların özetidir. Bu puanın en az 1500 olması önemlidir. 1500’ün altında olan kredi puanları, kredi kullanmak için yetersizdir. Böyle bir durumda banka, müşteriden başka teminatlar arama yoluna gidebilir. Avukatlık borcu olan bir kimse kredi başvurusu yaparken bu teminatları göstermek zorundadır.

  • Kişinin sahibi olduğu araçlar
  • Üzerinde kayıtlı arsalar veya tarım arazileri
  • Daire, dükkan veya müstakil evler bu tür kredi başvurularında iyi birer teminattır. Banka gerek duyulması halinde bu malları ipotek altına alarak bu kimseye kredi kullandırabilir.

Avukatlık Borcu Olanların Kefil Göstermesi

Bankalar bazı istisnai durumlarda kefil gösterme koşuluyla da avukatlık borcu olanlara kredi kullandırmaktadır. Ancak kefil olarak gösterilecek kişinin bazı standartları karşılaması beklenmektedir. Bu kimsenin 1500 kredi notu ve üzerinde bir puana sahip olması ilk önemli husustur. Kefilin aylık belli bir düzenli gelire sahip olması esastır. Aynı zamanda bu kimsenin daha önceden bankalarla yaptığı çalışmalarda düzenli olması şarttır. Önceki dönemlerde kredi ödemelerinde aksamalar olup, bankalarla sorun yaşayanlar iyi bir kefil olarak görülmez.

Avukatlık Olana Kredi Veren Bankalar

Bu konuda hemen her banka, konuya mesafeli yaklaşmaktadır. Ve bankaların icralık durumdaki kimselere kredi kullandırması istisnai durumlarda gerçekleşir. Örneğin avukatlık bir kimsenin maaş hesabının olduğu bankaya müracaat etmesi, doğru bir davranıştır. Çünkü bankalar maaş müşterilerine daha avantajlı fırsatlar sunabilmektedir. Bir diğer seçenek de devlet bankalarına müracaat etmektir. Devlet bankaları vatandaşların sorunlarını gidermek adına farklı çözüm önerileri sunabilirler. Özellikle tarım, hayvancılık kredileri ve üretim adına alınan kredilerde bazı kolaylıkları sunmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası