Volkswagen’in En Büyük Tesisi Üretime Başladı

0

Corona virüsü salgını önleme kapsamında bir çok tesisinde üretime ara veren Alman devi Volkswagen‘den iyi haber geldi. Geçtiğimiz gün otomotiv devi Meksika‘da bulunan tesislerinin üretim aralarını 18 Mayıs’a kadar uzatmıştı. Dün itibariyle de markanın en büyük tesisi olarak bilinen Wolfsburg şehrindeki fabrikası, gerekli tüm önlemlerin alınmasından sonra tekrardan faaliyete geçti.

Volkswagen grubundan gelen açıklamaya göre ilk aşamada 8 bin çalışan iş başı yapmış durumda. Pazartesi günün itibariyle de Golf üretim bandının da tekrar aktif edileceğini söyleyen yetkililer, bu hafta bin 400 otomobil üretmeyi hedefliyor. 2 hafta sonunda üretim kapasitesini 6 bine çıkartmayı hedefleyen Alman devi, sonraki hafta da üretim kapasitesini kademeli olarak %40 arttırmayı planlıyor.

Bu üretim adetleri Wolfsburg bölgesindeki fabrikanın aslında %10-15’lik kapasitesini oluşturuyor. Otomotiv devi bu kapasiteyi planlı olarak yavaş yavaş arttıracak. Konu hakkında açıklamalar da bulunan markanın Yönetim Kurulu üyelerinden Andreas Tostmann; ”Avrupa’nın en büyük tesisinin tekrardan faaliyete geçmesi; çalışanlar, satıcılar, tedarikçiler ve özellikle Alman ekonomisi için oldukça önemlidir. ifadelerine yer verdi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası