Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir

0

Herhangi bir bankadan ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak istediğinizde öncelikle sigortalı çalışan olmanız gerekiyor. Uzun yıllardır aynı yerde çalışanlar için kafa karıştıran bir durum yok. Ancak işe yeni başlayan kişiler kredi çekebilmek için kaç aylık sigortalı olmak gerekiyor diye merak ediyorlar. Bu yazımızın detaylarında bankaların genelde kredi başvurusunu onaylamak için kaç aylık sigortalı olmanızı beklediklerinden bahsedeceğiz.

Bankadan Bankaya Kredi Çekme Şartları

İhtiyaç kredisi için her bankanın sunduğu faiz oranları, kredi masrafı ve vade seçenekleri farklı olabilir. Ayrıca her banka kredi vermek için seçerken farklı kriterlere daha çok önem vermektedir. Bir banka aylık gelirinizin yüksek olmasını beklerken diğeri kredi notunuzun yüksek olmasını şart koyabilir. Başka bir banka ortalama bir profil çizseniz bile başvurunuzu onaylayabilir. Dolayısıyla kredi şartları ve koşulları hakkında başvuru yapmadan önce bankalarla görüşüp bilgi almak daha doğru olacaktır.

Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekiyor?

Kaç aylık sigortalı olmak gerekiyor sorusunun cevabı bankadan bankaya değişse de ortalama bir süre belirtilebilir. Bankalar genelde kredi çekebilmek için minimum 4 – 6 aylık sigortalı olmanızı bekler. Bazı bankalar için 4 ay yeterliyken, bazıları için taban süre olmasından ötürü sınır çizgisidir. Dolayısıyla kredi talebinizin olumlu sonuçlanması için 6 aylık sigortalı olmayı beklemenizi öneririz. Sonrasında ortalama bir kredi notu ve orta düzeyde bir gelir ile kredi almak oldukça muhtemeldir.

Sigortalı Olmadan Kredi Çekilir Mi?

Tüm bankalar kredi vermek için çalışıyor olmanızı beklerler. Ancak sigortasız çalışanlar ya da freelancerlar için durum nedir? SGK kaydı düzenli geliriniz olduğunuz kanıtı niteliğindedir. Dolayısıyla bunun dışındaki gelirlerinizin sürekliliğinden emin olunamaz. Yine de bazı bankalar diğer kriterlere uygunluğunuzu gözden geçirerek sigortasız kredi çekebilmek için başvurunuzu kabul ediyor. Eğer siciliniz temizse, icralık değilseniz, herhangi bir kanuni takibe düşmüş borcunuz yoksa sigortalı olmadan kredi alabilirsiniz.

Şansınız bu durumda biraz daha düşük olur, ancak yine de şansınız vardır. Garanti, Finansbank, Akbank gibi bankalara sigorta girişi olmayan kişilere de kredi vermektedir. Elbette şansınızı diğer bankalarda da deneyebilirsiniz. Kredi çektiğinizde ödemelerinizi zamanında yapabileceğinizi kanıtlamak her şeyden önemlidir. Bunun için de kredi notunuza ve harcama alışkanlıklarınıza bakılır. Sonrasında başvurunuz onaylanır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası