Volkswagen Emisyon Skandalı ile Yine Gündemde

0

Alman otomobil devi Volkswagen’in egzoz emisyon değerlerini hatalı şekilde yansıtması ile oluşan volkswagen emisyon skandalı sonrası yaşadığı sıkıntılar her yeni gün başka boyutlara ulaşıyor. Bu konuda sürekli davalar ile uğraşan Alman otomobil üreticisine en son olarak, Almanya’da 470 bin kişi daha dava açtı. Şimdi Volkswagen bir kez daha mahkeme salonunda savunma vermek için hazırlanıyor.

Volkswagen Emisyon Skandalı

Otomobil devi, bazı marka ve model araçlarında bulunan egzoz emisyon değerlerini gerçeğe uygun olmayacak şekilde, hatalı olarak yansıtmak suretiyle hem resmi kurumları kandırmakla ve hem de çevre ve insan sağlığına büyük bir tehdit meydana getirmekle suçlanmıştı.

Volkswagen şirket olarak, ortaya çıkan bu emisyon skandalı sonrası, şimdiye kadar 30 Milyar doları aşkın ceza ve tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Ancak görünen o ki skandal, ödenen bu ceza ve tazminatlar ile bitmeyecek ve daha da genişleyerek daha yüksek miktarlarda tazminatlara yol açabilecek gibi görünüyor.

Çünkü en son olarak açılan davalar sonucu şirket, şimdi de Almanya’da kendisine karşı dava açan 470 bin kişi nedeniyle bir kez daha mahkemeye çıkmaya hazırlanıyor. Bu davanın konusunu, firmanın emisyon ile ilgili skandalına, kendi araçlarının karıştığını iddia eden araç sahiplerinin tazminat istemleri oluşturuyor.

Yeni Tazminatlar mı Ödenecek?

Eğer mahkeme yargılama sonrası Alman otomobil üreticisini suçlu bulursa, araç sahiplerine ödenecek tazminat bedelleri sabit olmayacak. Ödenecek bedel her bir davacı için kendi durumuna göre ayrı olarak tespit edilecek. Davayı kazanmaları durumunda, otomobil sahipleri kendileri yönünden tespit edilen tazminat bedelinin tahsili için şirketten doğrudan talepte bulunabilecekler. Bu davada taraf olanlar ise 1 Kasım 2008 sonrası üretilen Volkswagen, Skoda, Seat ve Audi, otomobil sahipleri. Bakalım bu dava nasıl sonuçlanacak ve şirket tarafından yeni tazminatlar ödenecek mi?

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası