Testi Geçemeyenin Ehliyeti Geri Alınacak

0

Emniyet Genel Müdürlüğü ve sigorta şirketleri arasında yapılan anlaşma sonucunda çok fazla trafik kazasına karışan 10 bin 600 sürücü belirlendi. Sürücüler psikoteknik testine tabi tutulacak ve testi geçemeyenin ehliyeti geri alınacak ve artık trafiğe çıkamayacak.

Son düzenlemeler ile birlikte trafik sigortaların da tavan fiyat uygulamasının getirilmesinin ardından, serbest piyasayaya geçmek için de çeşitli hamleler yapılıyor. Serbest piyasaya geçiş olduktan sonra trafik sigortalarının artmaması için trafik kazalarının minimuma indirmek ilk hedef olarak belirlendi.

İlk adım olarak sigorta şirketleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ve Hazine Müsteşarlığı’ndan tüm sürücülerin ceza puanlarını istedi. Fakat emniyet bilgileri sigorta şirketleri ile paylaşmadan farklı bir yol önerdi. Emniyetin önerisine göre 1 yıl içerisin de 3 veya daha fazla trafik kazasına karışan 10 bin 600 sürücü belirlendi. Liste de yer alan 10 bin 600 sürücü psikoteknik testine tabi tutulacak.

Psikoteknik Testi Nedir?

Psikoteknik değerlendirme, kişilerin belirli bir işteki yeterliliğini ölçmek için yapılan bedensel ve zihinsel testlerdir. Sürücüler için algı, dikkat, hafıza, muhakeme vb. yeteneklerin ölçülmesi ve sürücülük açısından uygunluk ve yeterliliği hakkında yapılan inceleme ve değerlendirme testidir. Gerekli testler Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış tüm kurumlar tarafından yapılabilir.

Başarana Kadar Teste Devam

Peki psikoteknik testine girip başarılı olamayan sürücülerin ehliyetleri ne olacak? Malesef ki sürücü ehliyeti geri alınacak yani el konulacak. Sürücü belgelerine el konulan sürücülerin tekrar ehliyet sahibi olabilmeleri için de yeniden teste girmeleri gerekiyor. Bu süreç sürücü testi başarıyla tamamlıyana kadar devam edecek. Yapılan bu uygulama ile birlikte trafik kazalarının azalması ve trafik sigortası maliyetlerinin de düşmesi bekleniyor. Yapılan düzenlemeler ile birlikte istenilen sistem başarılı olursa trafik sigortasındaki serbest piyasaya geçiş için bir fırsat yakalanmış olacak. Serbest piyasaya geçişler de ise trafik sigortası pirimleri artmayacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası