Akbank Sim Kart Bloke Kaldırma – ATM, Şube, Müşteri Hizmetleri

0

Artık hemen hemen herkes banka veya kredi kartı kullanımı yapmaktadır. Bankaların sunmuş olduğu kartların bu kadar yaygınlaşması beraberinde bazı güvenlik problemlerini de beraberinde getirmektedir. Günümüzde kimlik avcıları, telefonla dolandırma vb. bir çok durum yaşanmaktadır. Hal böyle olunca Akbank gibi kuruluşlarda müşteri güvenliklerini üst seviyede tutmak için bazı tedbirler uygular. Bunlardan birisine sim kart blokesidir. Peki akbank sim kart bloke kaldırma işlemi nasıl yapılır?

Akbank hesabınızın veya kredi kartınızın bulunduğu hesaba bağlı olan telefon numarası hattınız üzerinden yaptığınız bazı işlemler Akbank’ın güvenlik sistemine takılabilir. Bu işlemler; hattınızı 4.5’ye geçirme, numaranızı başka operatöre taşıma, SIM kart değişimi, cihaz değişimi gibi işlemler olabilir. Bu gibi durumlar sonrasında Akbank kullanmış olduğunuz hizmetin tek kullanımlık şifrelerine bloke koyabilir. Akbank herhangi bir şekilde cihazınızın çalınması, bilgilerinizin ele geçirilmesi gibi durumlar içi hesaplarınızı ve kartlarınızı bu şekilde güvence altına kötü niyetli kişilerin hesabınıza erişmesini engelleyecektir.

Akbank Sim Kart Bloke Nedir?

Akbank’ın telefon numaranıza uygulamış olduğu yani sim kart blokesi herhangi bir güvenlik şüphesine üzerine yapılmaktadır. SIM kartınızda yaptığınız değişiklikler şüpheli göründüğü zaman Akbank hesabınızı korumak adına bu işlemi uygular. SIM kart bloke işlemi sonrasında bankalar tarafından hesap güvenliğini koruyan 3D Secure ve güvenlik giriş şifleri hattınıza gelmez. Hesabınıza giriş yapmış olsanız dahi, herhangi bir para transferine veya güvenlik bilgisi değiştirme işlemi yapılamaz. Peki güvenlik için kitlenen Akbank sim kart bloke işlemi nasıl kaldırılır?

Akbank Sim Kart Bloke Kaldırma

Hattınıza uygulanmış olan Akbank sim kart bloke adımını kaldırmak için önünüzde birden fazla seçenek mevcuttur. Bunlardan ilki ve en kolayı Akbank müşteri hizmetlerine bağlanmaktadır. Zaten müşteri hizmetleriyle bağlantı kurduğunuz zaman sistem size bloke hakkında bilgi verecektir. 444 2 525 veya 0850 222 25 25 numaralı Akbank müşteri hizmetlerini aradıktan sonra Mobil işlemler menüsünden devam etmeniz durumunda gerekli yönlendirmeler ile Akbank sim kart bloke kaldırma işlemini kolayca yapabilirsiniz.

Bir diğer adım ise size en yakın Akbank şubesini ziyaret etmenizdir. Yaşanılan sorun hakkında müşteri temsilcisine bilgi vermeniz durumunda sim kart bloke işlemi saniyeler içersin de açılabilir. Müşteri temsilcisinden ayrıca durumu test ettirmek için SMS gönderimi talebinde de bulanabilirsiniz. Sim kart bloke kaldırmanın bir diğer adımı ise Akbank ATM’sini ziyaret etmektedir.

Akbank ATM Sim kart bloke kaldırmak için herhangi bir Akbank ATM’sine kartınızı takıp şifrenizi girin. Açılan pencerede sol alt köşede bulunan ”Ana Menü” düğmesine tıklayın. Açılan sayfadaki ”Kullanıcı İşlemleri” sekmesini ziyaret edin. Sonraki sekmede çıkan ”SIM Kart Bloke Kaldırma” adımını takip edin. Son olarak ”Bloke Kaldır” sekmesine tıklayın. İşleminiz bu kadardır. ATM üzerinden saniyeler içerisinde sim kart bloke kaldırma işlemini bu adımları izleyerek kolayca yapabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası