Honda CR-V Modelinin Motoru Sorun Çıkarmaya Başladı

0

Japon otomotiv üreticisi Honda’nın CR-V modeline olan ilgi gözardı edemeyecek seviyelere ulaştı. SUV model Amerika’da da ailelerin en çok tercih ettiği model haline geldi. Öyle ki Honda CR-V aracın Amerika pazarın da 2017 – 2018 yılı satışları 500.000 adete ulaştı bile. Aracın 2018 modeli temmuz ayından itibaren de Avrupa pazarında satışa sunuldu. Fakat ülkemizde de satışa sunulan aracın 1.5 litrelik hacime sahip motorunun sorun çıkardığı iddaları gündeme gelmeye başladı.

Türkiye’de de şu an satışta olan CR-V‘nin 1.5 litrelik hacime sahip turbolu motoru, tüm pazarda tüketicilerin en çok tercih ettiği motor seçeneği. Güncel olarak markanın Civic modellerinde de yer alan bu motor seçeneği CR-V için özel olarak yükseltilmiş. Japon devi o kadar ince bir işçilik ortaya koymuş ki motor yükselmesine rağmen motorun yakıt tüketimi aynı tasarruflu yapısını korumayı başarmış. Bunca olumlu gelişme sonrasın da geçtiğimiz günler de Consumer Reports dergisi bu motorun sorun çıkartmaya başladığını duyurdu.

Honda Problemi Kasım’da Çözmüş Olacak

Bağımsız kuruluş, bazı CR-V modeli sahiplerinin ilk aydan motor arızası verildiğine dair şikayetlerini dile getirdiklerini açıkladı. Önceler de tek tük karşılaşılan bu durum ne yazık ki bulaşıcı bir hastalık gibi yayılmış durumda. 9 Consumer Reports kullanıcısı mevcut sorunun kendi araçlarında da oluştuğunu bildirirken, yüzlerce kullanıcı da sorun yüzünden NHTSA’ya başvurmuş. Sıfır araç alım öncesi de araba forumlarını ziyaret eden bir çok kullanıcı da, sıkıntı yaşayan bir çok CR-V sürücüsüne rastlamış.

Öte yandan sorun hakkında açıklama yapan Consumer Reports’de, 1.5 litrelik motordaki sorunun benzin ve yağın motorda karışmasından kaynaklandığını savunuyor. Bulunduğumuz yılın şubat ayı içerisinde de Çin pazarında 380.000 adet CR-V ve Civic modeli geri çağrılmıştı. Aynı durum şimdi bir çok bölgede de yaşanmakta. İyi haber şu ki sorunun Kasım ayı bitmeden düzeltileceği söyleniyor. Marka yetkililerinden Chris Martin de konu hakkında açıklamalar da bulundu. Chris Martin; ”Sorun yaratan bu problemi en kısa süre de çözmek için kesintisiz uğraşıyoruz. Hedefimiz de önümüzdeki kasım ayının sonralarına doğru bu düzeltmeleri bitirmek. Bu durum elbette ki garanti kapsamın da gerçekleşecek. Yeni model CR-V modelleri ise sorundan etkilenmeyecekler.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası