Mercedes X-Class Üretimi Mayısta Sona Eriyor

0

2017 yılında piyasaya sürülen Mercedes X-Class modelin üretimine Mayıs ayında son verilecek. Yüksek satış fiyatı nedeniyle pazarda beklenen ilgiyi göremeyen model, Alman otomobil devine yeni bir karar aldırdı.

Mercedes’in 2017 yılında otomobil tutkunlarının beğenisine sunduğu X-Class pick-up, hedeflenen satış rakamlarına ulaşamadı. Bekleneni veremeyen modelin üretiminin durdurulması kararını kamuoyuyla paylaştı.

Tanıtıldığı dönemde büyük beğeni toplayan model, pek çok farklı kesim tarafından beğenilse de satış rakamlarında istenen yere gelinemedi. Maliyetleri düşürmeyi hedefleyen şirket yetkilileri, Mayıs ayı sonunda bu kararın altına imza attı.

Küresel Portföy Bilgileri Üretimin Devamlılığını Belirliyor

Auto Motor und Sport ropörtajında X-Class pick-up üretiminin sonlandırılacağını belirten bir şirket yetkilisi, küresel portföy bilgilerinin üretimi devam edecek modeller üzerinde etkili olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalarda modelin sadece; Avustralya ve Güney Afrika’da etkili rakamlara ulaşmış olması seri üretimin devamlılığı için yeterli olmuyor.

Piyasaya sürüleli çok az zaman olan genç modelin seri üretiminin sonlandırılıyor olması, bundan sonra piyasaya sürülecek modellerde de belli kriterlerin önceden değerlendirileceğini gösteriyor. Standart bir pick-up olmaktan öte, lüks bir otomobile benzeyen seri, fiyat beklentilerinin üzerinde kalarak hedef kitleyi tatmin etmedi.

X-Class Satış Rakamları Hedefi Yakalayamadı

Arjantin başta olmak üzere bütün Güney Amerika ülkelerinde istenen satış hacmini yakalaması öngörülen model, 2017 yılında tüm dünyada sadece 16.700 adet satıldı. Ekonomik bir seçenek olarak görülmeyen ve hedef kitlenin fiyat beklentisinin çok üzerinde kalan X-Class, düşüşüne 2019 yılında da devam etti.

Dünya çapındaki satış rakamlarının altta kalmasının üzerine modelin V8 versiyonunun üretileceği duyurulsa da, X-Class ana vatanı Almanya’da da ekonomik alternatifleri karşısında piyasaya yerleşemedi. Aracın birkaç kez geri çağrılmış olması da bir diğer olumsuz etken olarak düşünülebilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası