Tesla Semi Modelinin Üretim Tarihi Açıklandı

0

Elektrikli otomotiv üreticisi Tesla’nın uzun zamandır merakla beklenen kaymon modeli Tesla Semi için nihayet bir tarih verildi. Tesla’nın, uzun süredir gündemde tuttuğu elektrikli kamyoneti için birçok kişi sipariş bedeli ödemişti. Tesla bu bedeli ödeyen müşterileriyle e posta yoluyla görüşme yaparak, ne zaman üretilmeye başlanılacağı konusunda bilgi verdi.

Tesla, Semi modelini satın almak için rezervasyon ücreti ödeyen müşterilerine gönderdiği e-postayla, elektrikli kamyonetin bu senenin Haziran ayından itibaren üretilmeye başlanacağını duyurdu. 2017’nin Kasım ayında Tesla’nın sahibi Elon Musk’un düzenlediği etkinlikte, geçtiğimiz dönemde uzaya gönderilen Roadster otomobilinin yanında, Semi’den de bahsetmişti. Elektrikli kamyonet Semi için 100 kilometreye 5 saniyede çıkıyor şeklinde açıklama yapılmıştı.

Tesla’nın En İyi Aracı

Basına sızan habere göre ABD’li şirket, elektrikli kamyonet Tesla Semi için müşterilerinin 5 bin dolarlık rezervasyon ücretini ödedikleri yönündeydi. Şirket bunun üzerine parayı ödeyen müşterilerine e-posta göndermiş ve bu e-postada, tamamen elektrikli olan bu kamyonetin sınırlı sayıda üretileceğini ve üretimine 2020 Haziran ayında başlanacağı açıklanmıştı.

Aslına bakıldığında ilk tanıtımda Tesla Semi’nin 2019’un sonlarında piyasaya çıkacağı söylenmişti. Bu durum müşterileri tarafından yadırgansa bile eğer Tesla, müşterilerinin beklentisini karşılayacak bir araç ortaya çıkarırsa bu gecikme hoş görülebilir. Elon Musk, Semi’nin tanıtımında dörtlü bir motor sistemiyle üretileceğini ve 800 kilometreden çok menzile sahip olacağını söylemişti.

650 kilometrelik bir yolu ise 40 dakika süreli bir şarj ile gidebileceği açıklandı. Tesla Semi’nin özellikleri sonrasında otomotiv üreticileri Tesla’nın ürettiği en iyi araçlardan birinin Tesla olabileceği hakkında görüş sundu. Semi’nin rakiplerinden kat kat üstün olduğu da gelen bilgiler arasındaydı. Büyük firmalar Semi için sıraya girmiş durumda yer alırken, net üretim tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası