Sıfır Otomobil Satışlarının Artık Yüzde 88’i Otomatik Vites

2

Uluslararası otomotiv piyasasında artık manuel şanzımana olan talep her geçen gün daha da azalıyor. Amerika’da faaliyet gösteren pazar araştırma firması Edmunds, yaptığı araştırma ile durumun büyüklüğünü gözler önüne serdi. Sadece ABD otomotiv pazarında yeni satılan 327 yeni otomobilin sadece %12’si manul şanzımana sahipmiş, bu da sadece 41 adet araç ediyor.

Araştırma sonuçlarını sadece Amerika pazarına göre değerlendirmek aslında yanlış olur. Çünkü tüm dünyada ki otomotiv piyasasında aslında otomatik vites arabalar daha çok tercih edilir oldu. Türkiye otomotiv pazarında da sadece geçtiğimiz Mart ayına baktığımız zaman da buna benzer bir tablo ile karşılaşıyoruz. ODD verilerine göre Mart ayında satılan sıfır otomobillerin %75.51’ini sadece otomatik vitesli araçlar oluşturuyor.

Şuan sadece %12’lik bir manuel şanzımanlı otomobil satışına sahip olan ABD pazarının bundan 9 yıl öncesine baktığımız zaman %37’lik bir manuel şanzıman talebi olduğunu görüyoruz. Bu oran yıllar geçtikçe otomatik vites arabalara doğru kaymış durumda. Bu sebeplerden mi bilinmez zaten otomotiv şirketlerinin artık manuel şanzımandaki seçenekleri de oldukça azalmış durumda. Türkiye pazarında da, ABD pazarında olduğu gibi büyük bir değişim yaşanacak mı?, bunu önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Semih diyor

    O vites ile oynamadan yapamam, otomatik vites araba mı olur gibi laflar zaten tarih olmuş durumda. Herkes otomobil de konfor peşinde artık şehir içinde dur kalk, trafikte zaten zulüme dönüşüyor bir süre sonra. Uzun yolda da zaten yeni modellerin çoğunda hız sabitleme sistemi var. İleri ki dönemlerde araçların elektriklenme süreci hızlanınca zaten manuel şanzıman artık yavaş yavaş tarih olacak.

  2. Tevfik diyor

    Alınabilecek en mantıklı kararlardan bir tanesi budur. Araba alacaksan eğer neden manuel tercih edesin ki? Bazı kişiler ben vites ile oynamadan yapamam der ama onu da saçma buluyorum.

    Genellikle şehir içerisinde kullanılıyor araçlar, uzun yol için bu durumu anlarım ama şehir içinde manuel araba kullanmak tam bir eziyet. 2 adımda bir trafik ışığı var zaten, hiç gereği yok.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası