Turkuaz Taksi İstanbul’da Çok Sevildi

0

İlk olarak İstanbul’da hizmet vermeye başlayan Turkuaz Taksi, vatandaşlar tarafından büyük beğeni ve ilgi görüyor. İTEO ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi olan Tesla’nın %100 çevre dostu elektrikli otomobilleri hizmet verdiği günden beri yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Öyleki sadece 2 adet bulunan Turkuaz Taksi’lere binebilmek için önceden rezervasyon yaptıran müşteriler bile var.

Diğer klasik sarı taksilere oranla Tesla’nın turkuaz taksileri %15 tutarla daha pahalı olmasına rağmen ilgi odağı olmuş durumda. Elektrikli taksilere olan ilgi her gün artarken turkuaz taksi sayılarının da yıl sonuna kadar yaygınlaşması bekleniyor. Vatandaşların yanı sıra otellerin ve turizmcilerin de turistlik gezi için elektrikli taksileri tercih etmesi turkuaz taksilere olan ihtiyacı arttırmış durumda.

Rezervasyon Yaptıranlar Var

15 yıldır taksi şoförlüğü yapan Hakan Akyol, yaklaşık 1 aydır turkuaz taksi kullanıyor. Elektrikli taksiye geçiş yapmadan önce bazı tereddütleri olduğunu anlatan Akyol, şimdiler de talep fazlalığından yetişmekte zorlandığını söyledi. Araçların yüksek tarifeli olması ve durakta diğer taksilerin olması, 40-45 dakika bekleyip turkuaz taksiye binmeye engel olmuyor. Turkuaz taksi şoförü Hakan Akyol, araçların konforlu olmasından dolayı %15’lik tarife farkının olduğunu, buna rağmen müşterilerin oldukça memnun olduğunu aktarıyor.

Turkuaz Taksiler ABD’de Üretiliyor

Turkuaz taksi hizmetinin ülkemizde çığır açacak girişim olduğunu vurgulayan İTEO Başkanı Yahya Uğur, önümüzdeki süreçlerde taksilerin yaygınlaşacağını ifade etti. Tesla tarafından üretilen D segmentli, konforlu turkuaz taksiler rengi ve konforu sayesinde oldukça dikkat çekiyor. Turkuaz Taksilerin ülkemizdeki satış fiyatları 420 bin TL civarında. Aynı konfor ve özellikleri içeren araçlar daha da pahalı. Fakat turkuaz taksi elektrikliliği olduğu için %3’lük bir ÖTV vergisi ile esnaflar tarafından daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Tam dolu şarz kapasitesiyle 400 km yol yapabilen taksilerin de kullanacağı İstanbul’da aktif 80 ayrı şarz istasyonuda bulunuyor. Önümüzde yıllarda bu istasyonlarında artması bekleniyor.

Şu Anda Bu Araçlardan 2 Tane Var

Diğer araçlara oranlar %15’lik tarife farkının pahalı bir tutar olmadığını aktaran Yahya Uğur, D segmentdeki diğer tüm araçlarında aynı tarifiyle hizmet verdiklerini belirtti. Şuan aktif olarak 2 Tesla Taksinin hizmet verdiğini belirten Uğur, 4 aracın daha geleceği müjdesini verdi. Dünya’da ilk olarak elektrikli taksilerin ülkemizde kullanılmaya başladığını belirten Uğur, sayının yıl sonuna kadar periyodik olarak yükseleceğini söyledi. İTEO önümüzdeki 1 yıllık süreçte yüzlerce elektrikli taksinin vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor. %100 elektrikli olan Tesla otomobiller karbondioksit salgılamadığı gibi bulunduğu bölgedeki karbondioksidi de temizleme özelliğe sahip. Bu özelliği sayesinde İstanbul bölgesinde bulunan taksilerin yarısının elektrikli taksiye geçmesi bile çevreye de oldukça faydalı olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası