Tesla Cybertruck Tanıtımı Sonrasında Tesla Hisseleri Düştü

0

ABD merkezli elektrikli araba üreticisi olan Tesla geçtiğimiz gün farklı tasarım hatlarına sahip olan Tesla Cybertruck pick-up modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Aracın tanıtımının yapılmasının ardından markanın yeni modelinin tasarımı hakkında bir kesim tarafından ”çağın ötesinde” yakıştırması yapılsa da, pick-up modelin tasarımını sevmeyenler çoğunlukta kaldı. Öyle ki bazı kesimler; ”Tesla böyle bir tasarıma nasıl onay verdi.” sözleri bile söylenmiş.

Tesla Cybertruck İyi Gelmedi

Tanıtımın yapılmasından sonra eleştiri oklarının hedefi haline gelen pick-up modeli Tesla şirketine de uğurlu gelmedi. Öyle ki Tesla’nın hisseleri bir gün içerisin de ciddi bir düşüş yaşadı. Cybertruck tanıtımı gerçekleşmeden önce lotu yaklaşık olarak 360 dolar olan markanın hisseleri, tanıtım sonrasın da 330.66 dolar seviyelerine kadar geriledi. Aniden bu kadar ciddi bir düşüş yaşanmasının sebebinin ise tanıtım sırasın da kırılmaz denilen Cybertruck camının kırılmasının da etkili olduğu düşünülüyor. (Bkz; Tesla Cybertruck Camları Kırıldı)

Hisselerin Düşmesi Tesla’yı Ne Kadar Etkiler?

Peki Tesla’nın yeni pick-up modelinin tanıtımından sonra gerçekleşen bu düşüş elektrikli otomotiv devini ne kadar etkiler?. Aslında bu ani ciddi düşüş Tesla’yı çok fazla etkilemeyecek çünkü markanın hisseleri geçtiğimiz aylar da ciddi bir artış yaşayarak 80 puanlık bir artış gösterdi.

Tesla Cybertruck Detayları

Dış tasarımı olarak markanın yeni modeli eleştirilerin hedefi olsa da, Cybertruck modelinin hiç de yabana atılmayacak detayları bulunuyor. Cybertruck modeli bir puck-up modeline göre oldukça etkileyici verilere sahip öyle ki araç, 0’dan 100 km/s hıza sadece 3 saniye gibi bir süre de ulaşabiliyor. Bu hızlanma oranı da Cybertruck modelini sınıfının en hızlı pick-up modeli ilan ediyor. Total de 400 km üzerinde bir menzil vaat eden aracın, 400 km/s hıza ulaşması ise 10.8 saniye sürüyor. Musk yaptığı açıklama da ise 400 km’lik menzilin üst versiyonlar da 800 km’ye kadar çıkacağını belirtti. Bu arada pick-up ile birlikte Tesla bir de elektrikli ATV modeli tanıttı. ATV detayları için ise; Tesla Elektrikli ATV haberimizi inceleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası